Kışanak ve Tuncel'in yargılanmalarına devam edildi - Son Dakika
Güncel

Kışanak ve Tuncel'in yargılanmalarına devam edildi

Kışanak ve Tuncel\'in yargılanmalarına devam edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Gültan Kışanak ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

09.03.2020 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Gültan Kışanak ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Dairesinin yerel mahkemenin verdiği kararı bozmasının ardından Tuncel ve Kışanak, Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanıyor. Bozma kararından sonra bugün görülen 3'üncü duruşmaya sanıklar Kışanak ve Tuncel Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'ünde takip ettiği duruşmada ilk olarak savunma yapan Sebahat Tuncel, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. SEGBİS'le duruşmaya bağlanan Gültan Kışanak ise, avukatlarının hazır olmadığını ifade ederek bir sonraki duruşmaya bizzat katılmak istediğini iletti.

Sanık avukatlarının da savunmalarının ardından arar kararı açıklayan mahkeme heyeti, davada açık kimliği belli olan tanığın bir sonraki duruşmada SEGBİS ile hazır edilmesine karar verirken, sanıklar Tuncel ve Kışanak'ın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Heyet, bir sonraki duruşmayı 13 Nisan'a erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

2016 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Gültan Kışanak ile DBP eski başkanı Sebahat Tuncel hakkında Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 12'nci duruşma sonrası karar açıklandı.

Mahkeme, Kışanak'a 'Terör Örgütü Üyeliği ve terör Örgütü propagandası' suçlarından toplam 14 yıl 3 ay, Tuncel hakkında ise aynı suçlamalardan 15 yıl hapis cezası vermiş ancak Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi 18'inci Dairesi kararı usulden bozunca Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanma yeniden başlandı.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kışanak ve Tuncel'in yargılanmalarına devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement