Kişilik ve Karakter İnşasında Dinin Yeri" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Kişilik ve Karakter İnşasında Dinin Yeri" Sempozyumu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal, "Karakter sorunu, modern dönemin ciddi sorunlarından biridir.

10.06.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal, "Karakter sorunu, modern dönemin ciddi sorunlarından biridir." dedi.

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesince "Kişilik ve Karakter İnşasında Dinin Yeri" konulu uluslararası sempozyum düzenlendi.

Ünal, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki sempozyumun açılışında, İslam dininin istediği tarzda karakter geliştirilmediğini söyledi.

"Karakter sorunu, modern dönemin ciddi sorunlarından biridir." ifadesini kullanan Ünal, şunları kaydetti:

"Öylesine bir karakter geliştirildi ki, oysa dinin ortaya koyduğu, dinin istediği tarz biraz farklıydı. Biz dinin istediği tipi oluşturmak yerine, kendimiz bir karakter oluşturduk ve bir adım sonra da dinle bu karakterin uyuşmadığını gördük. Dini değerlerle bu karakterin bir şekilde uzlaşmaması sonucunda aslında kendimize ait bir din ortaya çıkardık. Hayatı anlama, hizmet üretme, insanları tanıma noktasında bu durum bizi bir hayli zorluyor. Bu nedenle kendi üzerimizde düşünmek, kendimizi hayatın içine yeniden konuşlandırmak suretiyle kendi üzerimizden değerleri okumalıyız. Bu değerlerin eğitimiyle onurlu bir karakter nasıl ortaya konulur, bunun inşası noktasında dinin bize sağladığı imkanlar nelerdir, bunları tartışalım."

Vali Vekili Turgut Subaşı ise ideal ve evrensel değerlerin İslam dininde bulunduğuna işaret ederek, "Kültürümüzü oluşturan en önemli unsur, dinimizdir." dedi.

Sempozyumun Ordu Üniversitesince düzenlenmesinin takdire şayan olduğunu vurgulayan Subaşı, "Kişilik ve karakter dediğimiz şeyi bireylere özgü hasletler olarak düşünüyoruz. İyi bir insanı topluma nasıl sunarız, bunun çabasını hissediyoruz. Kişilik ve karakter dinle ilgilidir, psikolojiyle, sosyolojiyle, iktisatla, hukukla ilgilidir. Çünkü biz Allah'ın yarattığı eşrefi mahlukat olan insanı incelemeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şevket Metin Kara da ilahiyat fakültesinin, eğitime başlamasının ikinci yılında bu denli geniş katılımlı uluslararası sempozyum düzenlemesinin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

Kişilik ve karakter oluşumunda etkin unsurlar ile etki güçlerinin ele alınacağı sempozyum, yurt içi ve dışından 63 akademisyenin katılımıyla 12 Haziran'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kişilik ve Karakter İnşasında Dinin Yeri' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement