Kışla köyünde şebeke problemi çözüldü - Son Dakika
Güncel

Kışla köyünde şebeke problemi çözüldü

Kışla köyünde şebeke problemi çözüldü

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı, doğal güzellikleri ve tarihi değirmenleri ile çevrenin gözdesi olan Kışla Köyü'nde şebeke problemi çözüme kavuştu.

28.03.2021 11:54  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı, doğal güzellikleri ve tarihi değirmenleri ile çevrenin gözdesi olan Kışla Köyü'nde şebeke problemi çözüme kavuştu.

Yılmadan mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Kışla Köyü Muhtarı Rıfat Demirkesen şunları söyledi, "Saltukova beldesine havaalanı kurulduktan sonra Hacılar köyü bölgesindeki vericinin kaldırılmasıyla bu şebeke problemimiz başladı. Bir verici istasyonu kurdurabilmek için çok mücadeleler verdik. İmzalar topladık. Şikayet dilekçeleri yazık ve mailler gönderdik. Fakat hiç biri çözüm olmadı. Yılmadan mücadelemize devam ettik ama sonunda mücadelemizin mükafatını aldık.

Dışarıdan piknik yapmaya, dere kenarında vakit geçirmeye ya da hala çalışmakta olan su değirmenimize un öğütmek için gelen misafirler tarafından; '21. Yüzyıldayız, telefon çekmeyen köy mü kaldı' gibi eleştiriler alıyorduk ve bizi gerçekten çok üzüyordu ve hatta gurbette bulunan gençlerimiz, büyüklerimiz, köyde bulunan anne ve babalarıyla görüşemiyorlardı. Onlardan da 'Millet uzaya çıktı, biz hala telefon şebekesi arıyoruz' diye esprili eleştiriler alıyorduk. Bırakın görüntülü görüşme yapmayı, interneti. Karşıdakinin sesini duyabilen şükrediyordu. Köye gelen gurbetçi gençler, iş adamları, asker personelleri, 112 ekipleri ve daha niceleri internet olmadığından köyde durmak istemiyorlardı."

"Çok şükür hepsi de geride kaldı"

"Artık köyümüzün güzelliklerini herkes ile paylaşabiliyoruz" diyen muhtar Demirkesen, "Gurbettekiler anne babalarıyla görüntülü görüşebiliyor, gençlerimiz rahatlıkla internete girebiliyor, iş adamlarımız maillerini kontrol edebiliyor. Özellikle bu pandemi döneminde uzaktan eğitim alınması gereken dönemde şebekenin kurulması önemini iki kat arttırdı ve öğrencilerimizin eğitimi aksamamış oldu.

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kışla köyünde şebeke problemi çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi
    20:17 Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi

    5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.


Advertisement