Kışlalardaki "Tanrımıza Hamdolsun" Şeklindeki Yemek Duası "Allahımıza Hamdolsun" Şeklinde Değiştirildi - Son Dakika
Güncel

Kışlalardaki "Tanrımıza Hamdolsun" Şeklindeki Yemek Duası "Allahımıza Hamdolsun" Şeklinde Değiştirildi

İçişleri Bakanlığı, kışlalara genelge göndererek, bundan böyle askerlerin yemek öncesi "Tanrımıza hamdolsun" diye değil, "Allahımıza hamdolsun" diye dua etmeleri talimatı verdi.

23.11.2017 21:56  Güncelleme: 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kışlalarda yıllardır askerler ve konutanlar arasında tartışmalara da neden olan yemek duası değişiyor.

"Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" şeklinde başlayan yemek duası artık "Allah'ımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" diye başlayacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE GÖNDERDİ

Ahmet Hakan ile Kanal D Ana Haber'de yayınlanan Özgen Bingöl'ün haberine göre, İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili değişikliğe gitti ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı gönderdi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in imzasıyla jandarma birliklerine gönderilen talimat yazısıyla, birlik, karargâh ve kurum amirliklerinde yemek duasında değişikliğe gidildi.

"YILLARDIR DEVAM EDEN YERLEŞİK BİR UYGULAMA"

Konu ile ilgili 2016 yılında Mersin'de yaşayan bir vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, yemek duasında geçen 'Tanrı' kelimesinin değiştirilmesini istemişti. Komisyon, talebi Milli Savunma Bakanlığı'na sormuştu. Bakanlık " TSK'da yemek duası uygulamasının yıllardır devam eden yerleşik bir uygulama olduğu değerlendirilmiştir" yanıtı göndermişti. Komisyon, dilekçe ile ilgili başka bir işlem yapmama kararı almıştı.

Kışlalardaki "Tanrımıza Hamdolsun" Şeklindeki Yemek Duası "Allahımıza Hamdolsun" Şeklinde Değiştirildi

Son Dakika Güncel Kışlalardaki 'Tanrımıza Hamdolsun' Şeklindeki Yemek Duası 'Allahımıza Hamdolsun' Şeklinde Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement