Kit Alt Komisyonu Çaykur Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Kit Alt Komisyonu Çaykur Toplantısı

Kit Alt Komisyonu Çaykur Toplantısı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’un Türk çay sektörünün en büyüğü ve lider kuruluşu olduğunu söyledi.

07.05.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur'un Türk çay sektörünün en büyüğü ve lider kuruluşu olduğunu söyledi.

KİT Alt Komisyonu Çaykur 2014 yılı toplantısı, Çaykur Genel Müdürlüğü Salonu'nda başladı. İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç'ın başkanlık ettiği toplantıya KİT Alt Komisyonu üyeleri Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ve Bursa Milletvekili Önder Matlı katıldılar. Ayrıca toplantıya Sayıştay Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müşteşarlığı ile Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Başkanlığındaki Çaykur'un üst düzey yetkilileri katıldı.

Çaykur'un 2013 yılı hesaplarının görüşüldüğü toplantıda konuşan KİT Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Çaykur'un Türkiye için önemli bir ürün olduğunu belirterek, "Çay dünya genelinde büyük öneme sahip bir ülkedir. Çay üretiminin geçmişini çok eskilere dayanır. Tarihsel süreç içerisinde ise bizde henüz yeni sayılabilecek bir üründür. Buna rağmen Dünya çay sektöründe çay tarımı alanı bakamından 7. üretim bakımından ise 5. sıradayız. Türkiye çay üreten ülkeler arasında ilk sıralarda yer almaktadır" dedi.

ÇAY SEKTÖRÜNÜN LİDERİ

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise, Ordu ile Artvin illeri arasında 759 bin dekar alan üzerinde yaklaşık 205 bin üreticinin çay tarımı yaptığını belirterek, "Çaykur olarak yıllık çay rekoltemiz 600-650 bin ton civarındadır. Özel sektör işletmeleri ile birlikte yıllık ortalama 1 milyon ile 1 milyon 200 bin ton arasında yaş çay işlenmektedir. Üretilen kuru çay miktarı ise 230 bin ile 250 bin ton arasındadır. Bunun ise yaklaşık 125 bin tonu Çaykur tarafından üretilmektedir. Çaykur'a ait 45 çay fabrikası, 1 paketleme fabrikası, 2 üretim bölge müdürlüğü, 7 pazarlama bölge müdürlüğü, 149 bayi, bir ana tamir fabrikası, Atatürk Çay Bahçesi ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bulunmaktadır. Çaykur'un 9 bin 57'si işçi olmak üzere toplamda 10 bin 441 personeli bulunmaktadır. Çaykur Türkiye'de çay sektörünün en büyüğü ve lider kuruluşudur" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kit Alt Komisyonu Çaykur Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement