Kitap Fuarı'nda Murat Menteş'e Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Kitap Fuarı'nda Murat Menteş'e Büyük İlgi

Kitap Fuarı\'nda Murat Menteş\'e Büyük İlgi

Türk Edebiyatının son dönemdeki en etkin kalemlerinden olan Murat Menteş, 5. Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk oldu.

18.05.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Murat Menteş, Türkiye'de barışın, insanların yalan söylemek zorunda kalmadığı bir toplumda mümkün olacağını söyledi.

Yoğun ilgiyle karşılanan Menteş, Kocaelili okurları için muhteşem bir söyleşi gerçekleştirdi. Hayatı ile ilgili anlattığı hikâyeden yola çıkan Menteş, Türkiye'de barışın, insanların yalan söylemek zorunda kalmadığı bir toplumda mümkün olacağını söyledi. Menteş, söyleşinin ardından yaklaşık 3 saat boyunca kitaplarını imzaladı.

ANLAMLI GÖNDERME

Son kitabı "Ruhi Mücerret ile" ile literatür dünyasına adeta bomba gibi düşen yazar Murat Menteş, 5. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılarak okurlarıyla buluştu. Yazar imza günü öncesinde ise okurları için muhteşem bir sohbet gerçekleştirdi. Samimî üslubuyla okurlarının gönlüne taht kuran Menteş, iki arkadaşı ile yaşadığı hikayeden yola çıkarak barış, özgürlük ve demokrasi denklemine anlamlı bir gönderme yaptı.

MARC VE RUMENİGE'NİN TERCİHİ

Gençlik yıllarında iki farklı görüşten arkadaşı olduğunu söyleyen Menteş, hikayesini arkadaşlarının ismini vermeden şöyle anlattı: "Bu arkadaşlarımdan birine Rumenige diyelim. Sarışın, dini görüşleri olan bir arkadaşım. Muhafazakar bir aileden geliyor. Diğer arkadaşıma da ünlü yıldız Marc Ruffalo'ya benzediği için Marc diyelim. Bu arkadaşım ise gerçekten Marc Ruffalo'dan bile daha yakışıklı, şiir yazan modern bir adam. Bir de sevgilisi var bu Marc'ın ki bu kız da gerçekten çok güzel o da Paltrow'a benziyor. İkisi yolda yürüdüğünde herkes onlara bakıyor. Ve bu Gwyneth'ın ailesi de Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar bağlı bir aile. Bu iki arkadaşımla hiç ayrılmayacakmışım gibi gelirdi ama ayrıldık ve her birimiz kendi yollarımıza gittik. Rumenige ile yıllar sonra karşılaştık evleniyorum dedi. Kiminle dedim.

Annesinin ona fotoğraftan gösterdiği muhafazakar bir kız olduğunu onun da kabul ettiğini söyledi. Hayırlı olsun dedim. Yine yıllar sonra bu defa ev ararken, takkeli, cübbeli üzerinde "Don't Panic I am Muslim" tişörtlü bir adam gördüm. Merhaba Murat ne haber dedi. Adamı hiç tanımadım. İyiyim dedim. Tanımadığımı anlayınca kendinin Marc olduğunu söyledi. Marc'a o güzel kızı sordum. Ne oldu evlenecektiniz dedim. Evet evlendik o da hafızlık çalışıyor dedi. Ve Rumenige de, yani ailesiyle muhafazakar bir hayat yaşayan, annesinin fotoğraftan gösterdiği kızla evlenen arkadaşım ise Avrupa Salsa Şampiyonu oldu ama bunu asla ailesine söyleyemedi, hep saklamak zorunda kaldı. Yani anlatmaya çalıştığım şu, insanlar değişirler, hayat böyle bir şeydir. Kimsenin kimseyi kınamaması gerekiyor. Önemli olan kişiliklerimizdir"

YALANSIZ TÜRKİYE VE BARIŞ

Menteş, yaşadıklarından yola çıkarak anlattığı hikaye ile izleyenlerden büyük ilgi gördü. Menteş, Türkiye'de barışın, insanların yalan söylemek zorunda kalmadığı bir toplumda mümkün olacağını söyledi. Menteş, "Yani Rumenige'nin ailesine 'Ben Salsa Şampiyonuyum' diyebildiği zaman Türkiye tam anlamıyla barış ülkesi olacaktır" dedi.

MENTEŞ'E YOĞUN İLGİ

Menteş okurlarının sorularını yanıtladıktan sonra Alfa yayınlarına geçerek kitaplarını imzaladı. Yazarın imza gününe okurları adeta akın etti. Okurlar Menteş'e kitaplarını imzalatmak için stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yazar yaklaşık üç saat boyunca kitaplarını imzaladı.

KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

Murat Menteş fuardan ayrılmadan önce ise "Engelsiz Kitap" ve "Onlar Gelemiyorsa Biz Onlara Gideriz" adlı kitap kampanyasına destek verdi. Menteş imzaladığı iki kitabını kumbaraya attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kitap Fuarı'nda Murat Menteş'e Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement