Kitap Fuarı'ndan ''Onat Kutlar'a mektup'' vardı - Son Dakika
Güncel

Kitap Fuarı'ndan ''Onat Kutlar'a mektup'' vardı

''Onat Kutlar'a Mektup Var'' kitabının editörü Hülya Uçansu ve bu kitap içinde yer alan 50 mektuptan birinin sahibi olan Deniz Türkali, okurlarıyla buluşarak usta yazarı anlattı.

17.05.2017 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Türkali ve Hülya Uçansu, 1995 yılında kaybettiğimiz Onat Kutlar'a yazılan mektupları anlattı

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli şair, yazar ve düşünce adamlarından biri olan ve 1995 yılında Taksim Meydanı'ndaki Opera Pastanesi'ne yapılan bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Onat Kutlar, kendisine yazılan mektuplarla Kocaeli 9. Kitap Fuarı'na konuk oldu.

KİTAP HERŞEYDEN ÖNCE BİR VEFA BORCUYDU

Yahya Kaptan Salonu'nda gerçekleşten söyleşi, ''Onat Kutlar'a Mektup Var" kitabının editörü Hülya Uçansu'nun izleyenlere Onat Kutlar'ın biyografisini anlatmasıyla başladı. Hülya Uçansu daha sonra kitabın çıkış hikâyesini izleyicilerle paylaştı. Kendisinin sinema serüvenine 1975 yılında Onat Kutlar'ın asistanı olarak başladığını anlatan Uçansu, "1983 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı Film Festivali düzenlenme kararı alındığında, o göreve beni Onat bey önerdi ve ben festival direktörü oldum. Festival gibi bir hayatım oldu. Ve ben bunu Onat beye borçluyum. Dolayısıyla bu kitap her şeyden önce benim için bir vefa borcuydu" dedi.

BÖYLE BİR İNSANI ANLATMAK GEREKİYORDU

Hülya Uçansu konuşmasında, Onat Kutlar'ın yaşam tarzı, bilgi birikimi, edebiyattan, politikaya, sanatın çeşitli alanlarında sahip olduğu yetenekle tanınması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Uçansu, "Onat Kutlar, önemlidir çünkü yaşamı boyunca doğru bildiği ilkelerden vazgeçmedi. Ülkesini çağdaş bir yere taşımak istediği için hep çalıştı" şeklinde konuştu. Onat Kutlar'ın 1961 yılında Paris'ten döndükten sonra Sinematek Derneği'ni kurduğunu hatırlatan Hülya Uçansu, bu sayede Türkiye'nin dünya sinemasına tanıtıldığını kaydetti.

ONAT'A YAZMAK BİR VEFAYDI

Söyleşide 'Onat Kutlar'a Mektup var" kitabındaki mektuplardan birinin sahibi olan Deniz Türkali de konuştu. Onat Kutlar'ın çok iyi bir dostu ve sırdaşı olduğunu söyleyen Türkali, "Bu kitap bana söylediğinde ona karşı büyük bir vefa borcumuz olduğunu düşündüm ve hemen yazdım. Kurduğu Sinematek hepimizi çok heyecanlandırmış ve birleştirmişti. Onunla tanışmak insana çok şey katan bir hadisedir. Bir kere dünyanın en tatlı sohbet eden insanlarındandı. Ağzından bal damlardı. Hepsi de çok doğru sözlerdi. İleri aydınlık konuşmalardı yaptıkları. Şiirden, aşktan, sinemadan, politikadan ve hepsinden aynı keyifle bahsederdi" dedi. Söyleşinin ardından Hülya Uçansu ve Deniz Türkali, okurları için "Onat Kutlar'a mektup var" kitabını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kitap Fuarı'ndan ''Onat Kutlar'a mektup'' vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement