Kitap Fuarı Söyleşi Fuarı'na Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Kitap Fuarı Söyleşi Fuarı'na Dönüştü

Kitap Fuarı Söyleşi Fuarı\'na Dönüştü

Birçok yazar, oyuncu, akademisyenle düzenlenen söyleşiler, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na değer katmaya devam ediyor.

21.05.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birçok yazar, oyuncu, akademisyenle düzenlenen söyleşiler, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'na değer katmaya devam ediyor.

Kocaeli Kitap Fuarı 6. Gününde birbirinden değerli simleri ağırlamaya devam etti. Söyleşilerde kitapseverlerle bir araya gelen isimler arasında siyasetçi Namık Kemal Zeybek, Oyuncu Şermin Çarkacı, Abdullah Yıldız ve Ramazan Kayan yer aldı.

İlk olarak kitapseverlerle buluşan Namık Kemal Zeybek, "Pir-İ Türkistan Ahmed Yesevi" başlıklı söyleşisinde Hoca Ahmed Yesevi'yi anlattı. Karamürsel Alp salonunda yapılan söyleşide, bu yılın Unesco tarafından Hoca Ahmed Yesevi ve Fuad Köprülü yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Zeybek, "Edebiyatçı Yahya Kemal Beyatlı'nın Ahmet Yesevi hakkındaki yorumu şöyledir. Şu Ahmet Yesevi kim? Bir araştırın göreceksiniz. Bizim milliyetimizi asıl O'nda bulacaksınız" dedi.

Daha sonra fuara konuk olan oyuncu Şermin Çarkacı ise kitapsever ailelere "Çocuklar için sürekli oyun alanları ayırın, farklı oyunlar oynayarak onların gelişimini destekleyin. Bırakın çocuklarınız zıplasın tırmansın atlasın. Bir insanın zihinsel gelişiminin yüzde doksanının 0-6 yaş arasında gelişiyor. Bu dönemde, çocuğunuzun eğitimi ile yakından ilgilenin çocuğun televizyondan çizgi filimler izleyerek değil kitaplardan faydalanarak sizin öğretiminizle öğrenmesini sağlayın. Çocuğunuzun ilgi alanlarını destekleyecek ve yaşam alanınızı bozmayacak şekilde evinizi düzenleyin. Hayal gücünü, ince ve kaba motor becerilerini destekleyecek oyunlar oynayın. Çocuklar için sürekli oyun alanları ayırın, farklı oyunlar oynayarak onların gelişimini destekleyin. Bırakın çocuklarınız zıplasın tırmansın atlasın bu şekilde kaba motor becerilerini geliştirsin" şeklinde konuştu.

Son söyleşide 8. Kocaeli Kitap Fuarı'na konuk olan Abdullah Yıldız ve Ramazan Kayan namaz kılmayan Müslümanları sert sözlerle eleştirdi. Abdullah Yıldız ve Ramazan Kayan "Namazla Diriliş" konulu söyleşi ile 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nın konuğu oldular. Kılavuz Gençlik Avlusu'nda dinleyenleri ile buluşan ikili, Türkiye Müslümanlarının her türlü güç ve yetkiyle donatılmış olmasına rağmen namazı sürekli ertelemelerini eleştirdi.

Söyleşide ilk konuşan Abdullah Yıldız, "Gençliğin namazla buluşması için çaba gösterilmesi lazım. Sadece namaz kılmak yeterli değil, eğer cemaatle namaz kılınmıyorsa muktedir değildir. Özellikle sabah namazlarında birlikte olmalıyız. Namaz camilerde ikame dilmeyince İslam ayağa kalkmaz. İnsanları uyarmak görevimiz eğer namaz kılmıyor ise dinini yaşamıyor ise bir Müslümanı uyarmak ve namazın önündeki engelleri kaldırmak hepimizin görevi. Bu engeller gönüllerde zihinlerde olan engellerdir. Allah bizleri zorlanmadan namaz kılanlardan eylesin" diyerek sözlerini tamamladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Fuarı Söyleşi Fuarı'na Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement