Kitap Hediye Günü kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kitap Hediye Günü kutlandı

Kitap Hediye Günü kutlandı

Türkiye Daha Çok Kitap Okunsun Diye, 'Benden Sana' Kitap Hediye Günü'nde binlerce kitap hediye edildi.

18.04.2016 09:35  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yılın Nisan ayının üçüncü Pazar gününü 'Kitap Hediye Günü' olarak ilan eden Herkese Kitap Vakfı; 17 Nisan'da MiniaTurk ve Ulus Sanatçılar Parkı'na Kitap Ağacı dikerek günü kutladı. Kitap Hediye Günü'nde binlerce kişi birbirine kitap hediye etti.

"Okuyan Türkiye İçin, Herkese Her Yerde Kitap" sloganı ile yola çıkan ve Türkiye'de kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve kitaba ihtiyacı olanlara kitaba ulaşma imkanı sağlamak için çalışan Herkese Kitap Vakfı'nın Kitap Hediye Günü'ndebinlerce kişi birbirine kitap hediye etti.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana başta olmak üzere bir çok ilimizde insanlar tanıdığı veya tanımadığı bir kişiye kitap hediye ederek, hem hediye vermek hem de hediye almak mutluluğunu yaşadı. Kitapçılar müşterilerine kitap hediye etti. Şirketler ihtiyaç sahibi okullarımıza toplu kitap hediyesinde bulundu. Sosyal medyada #bendensana sloganı ile binlerce insan video çekimi yaparak sanal alem üzerinden birbirlerine binlerce kitap hediye etti.

İstanbul'da sabah saatlerinde Sütlüce Miniaturk'te, öğleden sonra ise Sanatçılar Parkı'nda Herkese Kitap Vakfı Başkanı Bülent Şenver, Yönetim Kurulu üyeleri Yosun Güreli, Seda Yazıcı Arbatlı, Simla Türker Bayazıt ve Neşe Erberkgibi isimlerin katılımıyla özel törenler düzenlendi. Sembolik birer 'Kitap Ağacı' fidanı dikildi.

Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver konuyla ilgili, "Vakfımız her sene Nisan ayının üçüncü Pazar'ını "Kitap Hediye Günü" ilan etti. İnsanların birbirlerine kitap hediye etme ve kitap hediye alma mutluluğunu yaşamasını istiyoruz.Okuyan bir Türkiye için siz de bir kitap hediye edin" dedi.

Herkese Kitap Vakfı'nın İstanbul Sütlüce Miniatürk Parkı'nda Kültür A.Ş. Başkanı Nevzat Kütük ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeytinoğlu'nun da katıldığı "Kitap Ağacı Dikim Töreni" saat 12:00 de yapıldı. Ayrıca mevcut bir ağacın dallarına kitaplar meyve gibi asılıp ağaç kitaplarla süslendi. Miniatürk ziyaretçilerine çok sayıda kitap hediye edildi.

Saat 13.00'te ise Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın Murat Hazinedar'ın katılımıyla Etiler Sanatçılar Parkı'nda çocuklarla "Kitap Şenliği" yapıldı. Parka "Kitap Ağacı" dikildi. Çocuklar "Kitap Ayracı" tasarımları yaptı, Parktaki ağaçların dallarına kitaplar asıldı. Çocuklara kitaplar hediye edildi. Canlı müzik eşliğinde parkın her yerinde kitapla ilgili aktiviteler yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kitap Hediye Günü kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement