Kitap Okuyan Öğrencilere Ücretsiz Çay ve Çörek - Son Dakika
Yerel

Kitap Okuyan Öğrencilere Ücretsiz Çay ve Çörek

Kitap Okuyan Öğrencilere Ücretsiz Çay ve Çörek

Amasya Üniversitesi’nde okuma salonunda kitap okuyan öğrencilere üniversite yönetimi tarafından ücretsiz Amasya çöreği ve çay ikram edilirken, kütüphanelerden en çok faydalanan personel ve öğrenciler de ödüllendirildi.

03.04.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi'nde okuma salonunda kitap okuyan öğrencilere üniversite yönetimi tarafından ücretsiz Amasya çöreği ve çay ikram edilirken, kütüphanelerden en çok faydalanan personel ve öğrenciler de ödüllendirildi.

51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Amasya Eğitim Fakültesi Seher Tekin Okuma Salonu'nda yapılan etkinlikte öğrencilere, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Amasya çöreği ve çay ikram edildi.

Üniversitenin kütüphanelerinden en çok faydalanan öğrencilerden Elif Avcı, Nesibe Erkal, Semih Töre, personellerden ise Özgür Atakan, Harun Yılmaz, İmran Gündüz Alptürker'i tebrik edip hediye veren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Web sitemizde yer alan kitap talep formu ile akademik, idari personel ve öğrencilerimiz ya da Amasyalı vatandaşlarımız kütüphanelerimizde görmek istedikleri kitapları talep edebiliyorlar. Geçen yıl istenen kitapların hepsi alındı ve bu yıl da alınacaktır. Süreli yayınlara abonelikler de tamamlanmış olup kütüphanemize gelmeye başlamıştır. Bizim tek isteğimiz bu kitapların okuyucusunun bol olmasıdır. Hem kendimiz okuyalım hem de topluma bu bilinci aşılayalım" dedi.

Törende bir konuşma yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İlhami Türkyılmaz da, "Mart ayının son haftasını tüm yurdumuzda Kütüphaneler Haftası olarak kutluyoruz. Ayrıca 1 Nisan günü de okuma günü olarak ilan edilmiş. Biz de sınav döneminin yaklaştığı şu günlerde Seher Tekin Okuma Salonunu kullanan öğrencilerimize bir sürpriz yapmak istedik. Öğrencilerimiz derslerine daha iyi çalışsınlar diye 'Çay Çörek Bizden Okumak Sizden' sloganıyla ikramlarda bulunduk" diye konuştu.

Seher Tekin Okuma Salonu'nu ziyaret eden öğrencilerden Beyza Altunay, "Yakında sınavlarımız başlayacak, sabah erkenden, kahvaltı bile yapmadan okuma salonuna gelmiştim, çay ve çörekleri görünce çok sevindim, bu ikramların devamlı olmasını istiyorum" derken, Sibel Buğdaycı kütüphane yöneticilerince okuma salonunda özellikle akşamları sıcak su temini sağlanması halinde öğrencilerin kendi çaylarını yapabileceklerini dile getirdi.

Öğrencilerden Ümit Işık da etkinliğin öğretmenlik eğitimi verilen Eğitim Fakültesi okuma salonunda yapılmasının çok yerinde olduğunu, öğretmen olduklarında öğrencileri için de benzeri etkinlikler yaparak kendi öğrencilerine de kitap okuma sevgisi kazandırabileceklerini ifade etti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Okuyan Öğrencilere Ücretsiz Çay ve Çörek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement