Kitapla Yaşıyoruz, Kitapla Yarışıyoruz" Projesi - Son Dakika
Güncel

Kitapla Yaşıyoruz, Kitapla Yarışıyoruz" Projesi

Yağlıdere gerçekleştirilecek proje ile öğrenciler, veliler ve kamu çalışanları kitap okuyarak yarışacak.

04.03.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağlıdere gerçekleştirilecek proje ile öğrenciler, veliler ve kamu çalışanları kitap okuyarak yarışacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Kitapla yaşıyoruz, kitapla yarışıyoruz" projesi kapsamında yarışmaya katılacaklara belirlenen kategorideki kitaplar dağıtıldı. Üç aylık süre sonunda okunan kitaplarla ilgili düzenlenecek yarışmayla birinciler belirlenecek.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin ilçede kitap okuma alışkanlığının kazanılması ve yaygınlaşmasına vesile olacağını söyledi.

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri, veliler ve kamu çalışanlarını kapsayan yarışmayı başlattıklarını belirten Alpaydın, şunları kaydetti:

"Bu kitapların yaklaşık olarak üç ay okuma süresi var. 26 Mayıs'ta sınav tarzında bir yarışma düzenlemeyi planlıyoruz. Bunun içinde kitapçıklar ve optik formlar oluşturulacak. Kitapların içeriyle alakalı seçmeli sorular sorulacak. Her kategoriden 50 soru düşünülüyor. Yarışmaya özellikle ilkokul ve veliler kategorisinde yoğun ilgi var. Diğer kategoriler için ilgi artmaya başladı. Bu katılım sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum. Yarışma sonunda belirlediğimiz ödüllerimiz var. Amacımız birilerine ya da bireylere ödül vermek değil. Sinerjiyi oluşturup ilçemizdeki yeni nesli daha çok kitap okuyan bir hale dönüşmesi için gayret sarf ediyoruz."

Öğrenci kategorisinde yarışmaya katılan Merkez Ortaokulu öğrencilerinden Berna Kılıç da yarışmanın öğrencilere, velilere ve kamu çalışanlarına kitap okuma alışkınlığı kazandıracağını söyledi.

Veliler kategorisinde yarışmaya katılan İlknur Özdemir ise yarışmaya ilkokul öğrencisi kızıyla beraber katıldığını dile getirerek, "Yarışmanın özellikle kızım üzerinde etkisi hayli fazla oluştu. Ben de hem kızıma örnek olmak için hem de kitap okuma bilgimi geliştirmek için katıldım. İnşallah her iki kategoride derece yaparız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kitapla Yaşıyoruz, Kitapla Yarışıyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement