Kitapseverler Bursa'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Kitapseverler Bursa'da Buluşacak

Kitapseverler Bursa\'da Buluşacak

Bursa'da bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Kitap Fuarı, Tüyap Kongre ve Fuar Alanı'nda ziyaretçilere kapılarını açıyor.

09.03.2012 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Kitap Fuarı, Tüyap Kongre ve Fuar Alanı'nda ziyaretçilere kapılarını açıyor. Teması 'Bursa'yı Yazmak' olarak belirlenen Kitap Fuarı'na 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. 9 gün sürecek fuarda, 76 kültür etkinliğinin yanı sıra 600 yazar için imza günü düzenlenecek.

Bursa 10'uncu Kitap Fuarı'nın Almira Otel'de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 10 yıl içinde önemli büyüme yaşadıklarını kaydetti. Önemli yazarların etkinliklerde yer alacağını ifade eden Ersözlü, kitap satışlarında da artış yaşanmasında etkili olacağını kaydetti.

Tüyap Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuarda yıllar içerisinde yaşanan büyüme ile ilgili bilgi verdi. 10 yılda 115 katılımcı yayınevi sayısını 270'e çıktığını açıklayan Kavukçuoğlu, 110 bin ziyaretçi sayısından 230 bine ulaşıldığını dile getirdi. Fuarda yapılan edebiyat, kültür ve sanat etkinlik sayısını da 46'dan 76'ya çıktığını belirten Kavukçuoğlu, "Önemli gelişmeler yaşandı. İstanbul'dan sonra Türkiye genelinde yapılan Kitap Fuarları'nda Bursa, 2'nci sırada yer alıyor" diye konuştu.

Bursa Fuarı'nın 10'uncu yılı nedeniyle bir kitap hazırladıklarını da söyleyen Kavukçuoğlu, bu kapsamda sergi açacaklarını da kaydetti. 9 gün sürecek etkinliklere 600 yazarın katılacağını söyleyen Kavukçuoğlu, "Fuarda Gülten Dayıoğlu, Üstün Dökmen, Muzaffer İzgü, Can Dündar, Cemil Kavukçu, Murat Gülsoy, İpek Çalışlar, Ayfer Tunç, Ahmet Ümit, Mine Soysal, Sedat Sever, Yekta Kopan, Işık Öğütçü, Füsun Önal, Cüneyt Ülsever, Bejan Matur, Canan Tan, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Haluk Şahin, Canan Karatay, Sevil Atasoy ve pek çok değerli şair, yazar, bilim insanı yer alacak" dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Kocatürk ise 2007 yılında 145 milyon 413 bin 80, 2008'de 163 milyon 356 bin 314, 2009'da 170 milyon 331 bin 457, 2010'da 214 milyon 414 bin 289, 2011'de 289 milyon 193 bin 982 adet kitaba bandrol alındığını açıkladı. Yapılan araştırmalarda Türkiye nüfusunun 79 milyon olduğunu söyleyen Kocatürk, kişi başına 6,7 kitap düştüğünü ifade etti. 'Türkiye'de kitap okunmuyor' şeklinde yorum yapıldığını vurgulayan Kocatürk, "Veriler ise Türkiye'nin kitap okuduğunu gösteriyor" dedi.

Türkiye'de kitap ticaretinde İstanbul'un birinci sırada yer aldığını ifade eden Kocatürk, Ankara ve İzmir'in ardından Bursa'nın 4'üncü sırada yer aldığını ve sektörün yüzde 3'ünün Bursa'dan döndüğünü dile getirdi. Korsan kitap üzerinde de önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Kocatürk, korsan satışların azaldığını sözlerine ekledi.

Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak Kitap Fuarı, 10 - 18 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kitapseverler Bursa'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement