Kitesurf mü Daha Hızlı Windsürf mü Sorusu Alaçatı'da Cevap Buldu - Son Dakika
Güncel

Kitesurf mü Daha Hızlı Windsürf mü Sorusu Alaçatı'da Cevap Buldu

Kitesurf mü Daha Hızlı Windsürf mü Sorusu Alaçatı\'da Cevap Buldu

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ve windsurf ile kitesurf sporcularının aynı anda yarıştığı toplam 14 bin Lira ödüllü Red Bull Aegean Cross yarışı Alaçatı Çark Plajı'nda yapıldı.

04.09.2012 01:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ve windsurf ile kitesurf sporcularının aynı anda yarıştığı toplam 14 bin Lira ödüllü Red Bull Aegean Cross yarışı Alaçatı Çark Plajı'nda yapıldı.

Windsurf ile kitesurf soporcularının aynı anda yarıştığı ilk müsabaka olan etkinlik Alaçatı Çark Plajı'ndan gerçekleşti. Start alan sporcular Yunanistan'ın Sakız Adası'nın yakınlarına kadar gidip, yarışı Alaçatı'daki bitiş noktasında 50 kilometrelik parkuru tamamladı. Windsurf kategorisi kadınlar sınıfında Çağla Kubat birinci, Dilara Uralp ikinci oldu. Windsurf kategorisi erkekler sınıfında ise olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden Ertuğrul İçingir birinci, Emirhan Kolburan ikinci, Taty Frans üçüncü oldu.

Kitesurf kategorisi kadınlar sınıfında pop müziği sanatçısı Tarkan'ın eski sevgilisi milli sporcu Bilge Öztürk birinci oldu. Kitesurf kategorisi erkekler sınıfında ise Türkiye şampiyonu Salih Aleksander Çakır birinci, Ejder Ginyol ikinci, Taner Aykut üçüncü oldu. Birinci olan sporcular iki bin, ikinci olan sporcular bin ve üçüncü olan sporcular da 500 liralık ödülün sahibi oldu. Ayrıca genel klasman birincisi Bilge Öztürk ve Salih Aleksander Çakır Red Bull Aegean Cross'un galibi olarak bin lira para ödülü almaya hak kazandılar.

TOPLAM 101 SPORCU YARIŞTI

40 kitesurf, 61 windsurf sporcusu olmak üzere toplam 101 sporcunun katıldığı yarışı ancak 29 sporcu tamamlayabildi. PWA'de ilk kez podyum gören Türk sörfçü Red Bull sporcusu Lena Aylin Erdil de yarışa katılan sporcular arasındaydı, ancak Erdil önümüzdeki PWA Dünya Kupası yarışında kendisini zora sokmamak için yarışı yarıda bıraktı. Milli sörfçü Bora Kozanoğlu da yarışlara katılacaktı, ancak doktoru izin vermediği için katılamadı. Kozanoğlu, "Haftaya Yunanistan'ın Paros adasında her yıl senede bir defa yapılan resmi dünya kupası yarışlarına katılacağım için geçtiğimiz hafta bir ayağım Alaçatı'da gerçekleştirilen PWA Windsurf Dünya Kupası'nda yaralandım. Ayağımdaki yaranın geçmesi için doktorum Red Bull Aegean Cross yarışlarına katılmama izin vermedi" dedi.

KİTESURF EN HIZLI OLARAK TESCİL EDİLDİ

Redbull yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Kitesurf ile windsurf ilk defa aynı parkurda kozlarını paylaştı. Kitesurf ile windsurf sporcuları birbirleriyle aynı koşullarda son derece zor bir parkurda hem rüzgar ve dalgalarla hem de birbirleriyle mücadele etti. Kazanan taraf ise kitesurf sporcuları oldu. Bu galibiyetle windsurf mü daha hızlı kitesurf mü daha hızlı sorusu da yanıt bulmuş oldu. Ege'yi geçmenin en hızlı yolu en azından bu yıl için kitesurf olarak tescil edildi. Hızı yer yer 25 knot'a çıkan rüzgar, sporcuları özellikle açık denizde zorladı. Kat edilen mesafe ve hava koşulları göz önünde bulundurulduğunda hem fiziksel hem de zihinsel olarak yüksek dayanıklılık gerektiren Red Bull Aegean Cross'un parkurunu 29 kişi bitirebildi" dedi.

RÜZGAR VE PARKUR AÇISINDAN ZOR BİR YARIŞTI

Erkekler Kitesurf birincisi ve aynı zamanda Red Bull Aegean Cross birincisi olan Salih Aleksander Çakır, "İlk defa böyle bir yarışa katılıyoruz. Çok uzun bir mesafeydi. Windsurf'le kitesurf'ü karşılaştırmak istediler. Hem rüzgar hem de parkur açısından zor bir yarıştı. Ama çok zevkli bir yarıştı. Windsurf'çüler bizi çok zorladı. Ertuğrul zaman zaman çok baskı yaptı. Ama biz kitesurfçüler olarak yarışı birinci bitirdik. Yarışı genel klasmanda ilk üçte kitesurfçüler olarak tamamladık" diye konuştu.

ÖRNEKLERİ YAPILMALI

Windsurf kategorisi kadınlar sınıfı birincisi Çağla Kubat ise şöyle konuştu: "Uzun bir yarış maratonundan çıktık. Türkiye ligi yarışı arkasından PWA yarışı. Bir de bu mücadele. Artık son enerjimizin hepsinin son damlalarını kullanmaya çalıştık. Güzel bir konsept. Birazcık herkes birbirinden koptu. Ama sonuçta nereye doğru gitmemiz gerektiğini biliyorduk ve nerde bitirmemiz gerektiğini biliyorduk. Bu şekilde bir yarış oldu. Keyifliydi. Kite ve windsurf'ü içinde barındıran ilk yarış oldu. Örneklerinin yapılması gerektiğini ve bu iki sporu birlikte görmemiz gerektiğini düşünüyorum."

BİLGE ÖZTÜRK: RÜZGAR DURUNCA EYVAH YARIŞ BİTTİ DEDİK

Kitesurf kategorisi kadınlar sınıfı birincisi milli sporcu Bilge Öztürk, "Bütün windsurfçüler ve kitesürfçüler, kadın erkek hep birlikte start aldık. Bir ara arayı açtık, ama ondan sonra rüzgarın azizliği mi desek, bir anda rüzgar sıfırladı. Hiç rüzgar esmemeye başladı. Eyvah dedik. Yoksa yarış bitti mi? Benim ve tüm sporcuların paraşütü suya düştü. 15 - 20 dakika hiç rüzgar esmediği için suyun üstünde bekledik. Diskalifeye olmamak için yardım almadım. Şanslıydım çok güzel bir sağanak yakaladım. Uçurtmamı kaldırıp yarışa devam ettim, parkuru tamamladım. Benim için güzel bir yarıştı. Her şeyden önemlisi windsurf ile kitesurf'ü yarıştıran böyle bir organizasyon olması çok güzel bu yarışların devamını diliyoruz. Benim için çok keyifli bir yarıştı. Herkes için de öyle olduğunu umuyorum. Bir dahaki yarışın çok daha keyifli olacağını tahmin ediyorum" dedi. - İzmir/ Çeşme

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kitesurf mü Daha Hızlı Windsürf mü Sorusu Alaçatı'da Cevap Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.


Advertisement