Halk Ozanı Kıvırcık Ali Ölümünün 8. Yılında Anılıyor. Kıvırcık Ali Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Halk Ozanı Kıvırcık Ali Ölümünün 8. Yılında Anılıyor. Kıvırcık Ali Kimdir?

Halk Ozanı Kıvırcık Ali Ölümünün 8. Yılında Anılıyor. Kıvırcık Ali Kimdir?

Ünlü halk ozanı Kıvırcık Ali'nin aramızdan ayrılışının 8. yılı... Peki Kıvırcık Ali kimdir?

11.01.2019 12:30  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kıvırcık Ali'nin ölümünün üzerinden 8 yıl geçti. Peki Kıvırcık Ali kimdir, şarkıları,ölümü nasıl gerçekleşti? işte Kıvırcık Ali hakkında merak edilenler...

KIVIRCIK ALİ KİMDİR?

Asıl adı Ali Özütemiz olan Kıvırcık Ali, 11 Ekim 1968'de Tokat'ın Turhal ilçesinin E renli köyünde dünyaya geldi. Aşık Ali adlı bir halk ozanının oğlu olan Kıvırcık Ali, ilkokul mezunudur. Kıvırcık Ali, 1983'te İstanbul'a geldi. Bir saz yapım atölyesinde çalışmaya başlayan Kıvırcık Ali, katıldığı ses yarışmasında "Aşıklama" alanında birinci oldu. Aynı zamanda konfeksiyon atölyesinde çalışan Kıvırcık Ali, solfej dersleri aldı. Düğünlerde saz çalmaya başlayan Kıvırcık Ali, 1992'de Aşık Nuri Yücel'in Hapishane Ranzaları 2 albümünde sazıyla eşlik etti.

Halk Ozanı Kıvırcık Ali Ölümünün 8. Yılında Anılıyor. Kıvırcık Ali Kimdir?

İKİ ARKADAŞI İLE BİRLİKTE GRUP TURNALAR'I KURDU

İlk profesyonel stüdyo deneyimini gerçekleştiren Kıvırcık Ali, 1994-1998 arasında albümler çıkardı ancak piyasaya sürülmedi. Bu sürede Aşık Nuri Yücel'in de içinde bulunduğu pek çok sanatçının albümünde sanat yönetmenliği yapan Kıvırcık Ali, 1995'te iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar'ı kurdu. "Türkülerden Türkülere Yol Eyledik" ve "Türküler Kimliğimiz" adlı iki albüm çıkaran Kıvırcık Ali, 1999'da ilk solo albümü olan "Gül Tükendi Ben Tükendim" albümünü hazırladı ve piyasaya sürdü.

Halk Ozanı Kıvırcık Ali Ölümünün 8. Yılında Anılıyor. Kıvırcık Ali Kimdir?

11 OCAK 2011'DE ARAMIZDAN AYRILDI

Türkiye ve Almanya'da pek çok konser veren Kıvırcık Ali, televizyon programlarına katıldı. Bestelerini pek çok sanatçının seslendirdiği Kıvırcık Ali, 11 Ocak 2011'de aracı içinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kabri İstanbul, Hadımköy'deki Gülbahçe Mezarlığı'ndadır.

Son Dakika Güncel Halk Ozanı Kıvırcık Ali Ölümünün 8. Yılında Anılıyor. Kıvırcık Ali Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement