Kıvırcık Ali Ölmünün 1. Yıldönümünde Türkülerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kıvırcık Ali Ölmünün 1. Yıldönümünde Türkülerle Anıldı

Kıvırcık Ali Ölmünün 1. Yıldönümünde Türkülerle Anıldı

Türk Halk Müziği Sanatçısı Kıvırcık Ali, ölümünün 1.yılında kendi türküleri ile anıldı.

22.01.2012 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Halk Müziği Sanatçısı Kıvırcık Ali, ölümünün 1. yılında kendi türküleri ile anıldı. Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Kıvırcık Ali'nin sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali, ölümünün 1. yılında Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Kıvıcık Ali'yi anma ve Anıt Mezar proje yarışması ödül törenine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Kıvırcık Ali'nin sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Törende aralarında, Edip Akbayram Arif Sağ, Erdal Erzincanlı, Onur Akın'ın da bulunduğu halk müziği sanatçıları Kıvıcık Ali'nin sevilen türkülerini seslendirdi. Konser sonunda Şişli

Belediyesi tarafından düzenlenen Kıvırcık Ali Anıt Mezar Pojğe yarışmasında başarılı olan proje sahiplerine de ödülleri verildi.

Organizasyonun ev sahipliğini yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kıvırcık Ali'nin çok önemli bir sanatçı olduğunu hatırlatarak, "Kıvırcık Ali sazı ile sözü ile zaman zaman bizi düşündürdü, heyecanladırdı. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Kıvırcık Ali için bir Anıt Mezar Proje Yarışması düzenledik. Kıvırcık Ali'nin anıt mezarını bir an önce Şişli Belediyesi olarak yapacağız. Bugün 1. ölüm yıldönümüne katılan bütün sanatçı dostlarımıza ve yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Programa katılan sanatçı Aynur Güneş böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tabii ki yaşarken böyle bir konser olmasını isterdik. Kaybettikten sonra değil. Şu an çok üzgünüm. Çok buruğum. Ali abi için söyleyecek kelime bulamıyorum. Her zaman yaşayacak. Her zaman aramızda olacak. Çok değerli halk ozanımız. Her zaman onu türkülerle yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Güler Duman ise, Kıvırcık Ali için bir anıt mezar yapılacağını hatırlatarak, "Biryıl önce verilen sözlerde duruldu. Hepsi adam gibi sözünde durdu. Bütün sevenleri burada. Herkesin o acıyı ilk günkü gibi yaşadığından eminim. Ama hani o alinin yüzündeki çocukçu gülümseme vardı ya işte o bir taraftan ağlatıp, bir taraftan güldürmeyi başaran birisiydi" diye konuştu.

Ünlü sanatçı Edip Akbayram da sevenleri ve dostlarının Kıvırcık Ali'yi yalnız bırakmadığını belirterek, "Şişli Belediyesi ona güzel bir mezar yaptıracak. Her zaman onu sevdikleri ile ziyaret edebilecekleri güzel bir yeri olacak. Ali çok sevdiğim bir kardeşim. Soyadı Özütemiz'dir. Soyadı gibi kendisi ve yüreği tertemiz bir insandı. Yüreğinde hep sevgi, saygı vardı. Büyüğü ile büyük, küçüğü ile küçük olan birisiyidi. Müzik adına yapacağı çok güzel şeyler vardı. Ama ölüm tabii ki insanlar için. Onu sevgiyle

rahmete anıyoruz" şekilnde konuştu.

Konseri izleyen vatandaşlar da Kıvırcık Ali'yi çok sevdiklerini ve bu organizasyonun tekrarlanmasını istediklerini söylediler. Konser ardından Proje yarışmasında başarılı olanlara ödülleri verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kıvırcık Ali Ölmünün 1. Yıldönümünde Türkülerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement