"Kıvırcık Ali"Ye Anıt Mezar - Son Dakika
Güncel

"Kıvırcık Ali"Ye Anıt Mezar

Şişli Belediyesi, vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı "Kıvırcık Ali" olarak tanınan Ali Özütemiz için anıt mezar yaptıracak.

09.04.2011 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediyesi, vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı "Kıvırcık Ali" olarak tanınan Ali Özütemiz için anıt mezar yaptıracak.

Belediyeden yapılan açıklamada, 11 Ocak'ta vefat eden ve Esenyurt Gülbahçe Mezarlığı'na defnedilen Özütemiz için anıt mezar yapılacağı ve mezarlığın projesinin yarışmayla belirleneceği bildirildi.

"Kıvırcık Ali Anıt Mezar Proje Yarışması"nın tanıtım toplantısının 12 Nisan'da gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, toplantıya Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Kıvırcık Ali"nin ailesi, çok sayıda sanatçı dostları, anıt mezar projesini yürütecek mimar ve heykeltıraşların katılacağı kaydedildi. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kıvırcık Ali'Ye Anıt Mezar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da 23 Nisan'da Yüzme Şenliği
    10:30 Afyonkarahisar'da 23 Nisan'da Yüzme Şenliği

    Afyonkarahisar'da düzenlenecek yüzme şenliğinde 40 kadın ve 35 erkek sporcu, farklı stillerde 322 müsabaka yapacak. Şenlik, 15-16 Nisan tarihleri arasında Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilecek.

  • Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı
    10:29 Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı

    6-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Atletizm yarışmasına Afyonkarahisar'dan 3 sporcu katıldı. Atletizm sporcusu Hamide Nur Tekdemir, U18 kızlar kategorisinde 800m ve 1500m branşlarında altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Tekdemir, 800m branşında elde ettiği 2:24'lük dereceleriyle rakiplerini geride bırakırken, 1500m branşında da 4:56'lık derecesiyle zafere ulaştı. Genç sporcunun bu başarısı, Okul Sporları Atletizm Bölge Yarışmaları için büyük moral oldu. Atletizm Spor Kulübü antrenörü Metin Şimşek Tekdemir'i tebrik ederek, bundan sonraki yarışmalarda da başarılarının devamını diledi. Tekdemir, 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde İzmir'de yapılacak Atletizm müsabakalarında da Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

  • Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çin'de Tongji Üniversitesi'ni ziyaret etti
    10:29 Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çin'de Tongji Üniversitesi'ni ziyaret etti

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve beraberindeki heyet, Çin'in Chongqing Belediyesi'nden Shanghai'ye geçerek Tongji Üniversitesi'ni ziyaret etti. Scholz, üniversitenin Jiading Kampüsü'nde öğrencilerle sohbet etti ve Alman Covestro şirketinin Asya Pasifik İnovasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

  • Eskişehir'de Lise Öğrencileri Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yürüyüş Gerçekleştirdi
    10:28 Eskişehir'de Lise Öğrencileri Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yürüyüş Gerçekleştirdi

    Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, lise öğrencileri bando eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, Odunpazarı Meydanı'ndan Tepebaşı Ulus Anıtı'na kadar devam etti ve turizm haftasının önemine dikkat çekti. Etkinlikler 19 Nisan'a kadar sürecek.

  • Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı
    10:28 Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 27. haftasında Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı 93-72 mağlup ederek beşinci sıraya yükseldi ve play-off için önemli bir avantaj elde etti. Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, takımının mücadeleci ve vazgeçmeyen tavrını sahaya yansıttığını belirterek, kalan maçlarda maksimum galibiyeti almaya çalışacaklarını söyledi.

  • Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı
    10:27 Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, ticaret satış hacmi şubat ayında yıllık yüzde 11,3 artarken, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Aylık olarak ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3, perakende satış hacmi yüzde 3,5 arttı.

  • Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar
    10:26 Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kaldırımdaki ağacı söken 4 kişiye ceza uygulandı. Olay, Osmangazi Mahallesi Seyyid Burhanettin Caddesi'nde meydana geldi. Şahıslar, ağacı kökünden söktü. Polis ve belediye ekipleri tarafından adli ve idari işlem yapıldı.


Advertisement