Kıyafetler engelsiz yaşam için dönüşüyor - Son Dakika
Güncel

Kıyafetler engelsiz yaşam için dönüşüyor

Kıyafetler engelsiz yaşam için dönüşüyor

Küçükçekmece'de atık giysi kumbarası projesiyle de ikinci el kıyafetleri dönüştürerek, engelsiz yaşama katkı sağlıyor.

21.11.2020 11:26  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de atık giysi kumbarası projesiyle de ikinci el kıyafetleri dönüştürerek, engelsiz yaşama katkı sağlıyor.

Geri dönüşüm ve sıfır atık projeleriyle çevre koruma bilincini artırmayı hedefleyen Küçükçekmece Belediyesi, atık giysi kumbarası projesiyle de ikinci el kıyafetleri dönüştürerek, engelsiz yaşama katkı sağlıyor. Türkiye Sakatlar Derneği ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle ilçede 350 noktaya yerleştirilen ikinci el giysi kumbaralarından elde edilen gelirle, engelli vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor. Proje ile bir yıl içerisinde 6 üniversite öğrencisine burs verilirken, engelli sporcu Milli Okçu Burcu Dağ'a da 20 bin TL değerinde yay ve malzemeleri satın alınarak teslim edildi.

"Doğayı korurken, engelsiz yaşama da katkı sağlıyoruz"

Atık giysi kumbaralarının ilçede kolay ulaşılabilir noktalara yerleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Hem dayanışmayı sağlayan hem doğayı koruyan ikinci el giysi kumbaralarına Küçükçekmeceliler büyük ilgi gösteriyor. Bu proje ile özel vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, engelsiz yaşama katkı sağlamak için dönüştürüyoruz. İlçe sakinlerimizin evlerinde kullanmadıkları giyim ve tekstil eşyalarını çöp yerine bu kutulara bırakmalarını rica ediyorum. Hassasiyetlerinden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

350 noktaya yerleştirildi

Küçükçekmecelilerin yoğun olarak kullandığı park ve caddelere yerleştirilen giysi ve ayakkabı toplama kumbaraları ile toplanan kıyafetlerin kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kullanılmayacak durumdaki giysilerin dönüşümünden elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların ihtiyaçları için kullanılıyor.

Proje, engelsiz yaşamı destekliyor

Küçükçekmece sakinleri tarafından atık kumbaralarına atılan, kullanılmış, tekstil, ayakkabı, çanta ve kemer gibi eşyalar Türkiye Sakatlar Derneği tarafından toplanılarak depoya getiriliyor. Eşyalar burada ayrıştırılıyor. Kullanılmayacak durumdaki giysilerin dönüşümünden elde edilen gelirle engelli bireylerin ihtiyacı olan ortez, protez, manuel tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye ihtiyaçları karşılanırken, derneğe müracaat eden 6 üniversite öğrencisine de öğrenim bursu veriliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kıyafetler engelsiz yaşam için dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katıldı
    15:55 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katıldı

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde düzenlenen iftar programlarına devam ediyor. Vali Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:55 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda seçim sürecinin kentte huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanması ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için seçimler öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirler gözden geçirildi. Toplantıya; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

  • Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi
    15:54 Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

    Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu denize indirdi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denize indirme törenine katıldı. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir.

  • Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi
    15:53 Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü. Sezon başlamadan yaşanan turist hareketliliği sezonun iyi geçeceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

  • İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı
    15:53 İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı

    İskilip Ziraat Odası Başkanı Adem Efe, ilçedeki üreticileri çeşitli hastalıklara karşı tedbir almaları konusunda uyardı. Efe, kök boğaz hastalıkları, pas ve septoria hastalıkları ile böcek, yaprak biti zararı ve fare tespit edildiğini belirtti. Verim kaybı ve arazi bozulması riskine dikkat çeken Efe, çiftçilere arazilerini kontrol etmeleri ve hızla uygulama yapmaları çağrısında bulundu.

  • Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek
    15:53 Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbulluların 31 Mart'ta gereken cevabı vereceğini söyledi. Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun villasına ilişkin sorulara cevap verirken, dürüstlük ve adalet vurgusu yaptı. Ayrıca, terörün kırmızı çizgi olduğunu belirten Kurum, İstanbul'un tüm etnik kökenlerine ve inançlarına hizmet edeceklerini ifade etti.

  • Mardin'in Artuklu ilçesinde Valilik Parkı hizmete açıldı
    15:51 Mardin'in Artuklu ilçesinde Valilik Parkı hizmete açıldı

    Mardin'in Artuklu ilçesinde 6 bin 230 metrekare üzerine inşa edilen Valilik Parkı, Vali Akkoyun'un incelemeleri sonrasında hizmete açıldı. Parkta yeşil çim alanları, ağaç dikimleri, oyun grupları, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor.

  • Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu
    15:51 Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Atatürk Mahallesi Kızarandere Caddesi Oduncuyolu üstü Aktaş mevkisinde bulunan Z.B'ye ait zeytinlik içindeki bağ evinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edilerek alevleri söndürdü ve soğutma çalışması yaptı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    15:51 Eskişehir'de Silah ve Fişek Operasyonu: 4 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Eskişehir'de polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildi. Yakalanan 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti
    15:51 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Cem Evi'ni ziyaret ederek, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

  • Aydın'da taciz iddiasıyla dövülen şahıs gasp mağduru çıktı
    15:50 Aydın'da taciz iddiasıyla dövülen şahıs gasp mağduru çıktı

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla öldüresiye dövülen şahıs ile ilgili gerçek emniyette ortaya çıktı. Şahsın taciz için değil gasp için darp edildiği belirtildi. Şahsın üzerindeki 2 bin TL parayı gasp ettikleri ileri sürüldü.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi
    15:50 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü ile Ramazan etkinlikleri düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında yazar ve şair Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüşü Diyarbakırlılarla buluşturdu. Etkinliklerde Tazeoğlu şiirlerini seslendirirken, Grup Yürüyüş ise sevilen ezgilerini sundu. Program, plaket takdimleriyle sona erdi.


Advertisement