KIYIYA VURAN DENİZ KAPLUMBAĞASIYLA FOTOĞRAF ÇEKİP, DENİZE BIRAKTILAR - Son Dakika
Güncel

KIYIYA VURAN DENİZ KAPLUMBAĞASIYLA FOTOĞRAF ÇEKİP, DENİZE BIRAKTILAR

KOCAELİ'nin Başiskele ilçesinde sahil şeridindeki vatandaşlar kıyıya vuran bir deniz kaplumbağası ile karşılaştı.

26.03.2023 11:11  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ'nin Başiskele ilçesinde sahil şeridindeki vatandaşlar kıyıya vuran bir deniz kaplumbağası ile karşılaştı. Kaplumbağa ile fotoğraf çeken sahildekiler, sonra yeniden İzmit Körfezi'ne bıraktı.

Başiskele sahilinde gezintiye çıkanlar İzmit Körfezi kıyısında yaklaşık 50 santim uzunluğunda yaklaşık 100 kilogram ağırlığında bir deniz kaplumbağasıyla karşılaştı. Kaplumbağayı bulunduğu yerden alan kişiler, inceleyerek fotoğraf çekti. Üzerinde herhangi bir yara izi bulunmayan kaplumbağa, sahildeki kişilerin ilgisinin ardından yeniden İzmit Körfezi'ne bırakıldı.

'NADİREN DE OLSA RASTLIYORUZ'

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, 'Chelonia Mydas'a çok benzeyen deniz kaplumbağası. Marmara Denizi'nde bulundukları bilinen koruma altındaki türlerden. Bu canlılar için İzmit Körfezi'nde beslenme, yuvalama, üreme için uygun alanlar yok. Mesela kumsal yok yumurtlamaları için. Doğal ortam kalmadığı için nüfusları az. Ancak bu şekilde nadiren tesadüfen rastlıyoruz. Korumak gerekir. Zarar vermemek, doğadaki sayılarının artması için uygun ekosistem koşulları hazırlamamız gerekir. Bu konuda hassasiyet göstermemiz lazım. Üzerinde deniz kabukları yapışmış görünüyor. Olağan bir durumö dedi. (DHA)

KIYIYA VURAN DENİZ KAPLUMBAĞASIYLA FOTOĞRAF ÇEKİP, DENİZE BIRAKTILAR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KIYIYA VURAN DENİZ KAPLUMBAĞASIYLA FOTOĞRAF ÇEKİP, DENİZE BIRAKTILAR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement