Kız arkadaşının Instagram'da başka birisinin fotoğrafını beğenmesi sonrası öldüresiye dövüp, tehdit eden şahıs 10 ay hapis cezasına çarptırıldı - Son Dakika
Güncel

Kız arkadaşının Instagram'da başka birisinin fotoğrafını beğenmesi sonrası öldüresiye dövüp, tehdit eden şahıs 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kız arkadaşı Zeynep Çetinkaya'yı Instagram'da başka bir erkeğin fotoğrafını beğendiği gerekçesiyle öldüresiye döven ve çıplak fotoğraflarını yaymakla tehdit eden Berk Öcalan adlı şahıs, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

08.12.2022 10:23  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Mart 2020'de Nergiz Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Berk Öcalan, sosyal medya hesabından erkek fotoğrafı beğendiğini iddia ettiği kız arkadaşı Zeynep Çetinkaya'yı beyzbol sopasıyla darbetti. Hastaneden darp raporu alan Çetinkaya, polise giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve başka suçtan da aranma kararı bulunan Öcalan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

DENETİMLİ SERBESTLİKLE TEHDİT EDİLDİ

İddianame hazırlanırken Berk Öcalan'ın 'silahla tehdit', 'silah sayılan aletle kasten yaralama', 'hakaret' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Karşıyaka 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 18 Mayıs'ta görülen ilk duruşmada Öcalan, 'silahlı tehdit' ve 'hürriyetten yoksun kılma' suçlarından beraat etti, 'hakaret' suçundan 2 ay 15 gün, 'kasten yaralama' suçundan ise 1 yıl 15 gün hapis cezası aldı. Öcalan, denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak tahliye edildi.

Genç kıza işkence edip, çıplak fotoğraflarını yaymakla tehdit eden şahıs cezasız kalmadı

İDDİANAMEDE 6 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Dava süreci devam ederken, Zeynep Çetinkaya, bu kez 20 Nisan 2021'de Berk Öcalan hakkında 'özel hayatının gizliliğini ihlal' ve 'şantaj' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bu soruşturma da tamamlanıp, iddianame hazırlandı. Savcı, iddianamede şüphelinin, Instagram hesabından Çetinkaya'ya 'Gelmezsen ailene, mahallene, her yere. Yapmazsam adam değilim' diye mesaj atıp, elindeki fotoğrafları yaymakla tehdit ettiğini belirtti. Telefonda bilirkişi tarafından yapılan incelemede, Çetinkaya'nın özel fotoğraflarının olduğu da iddianamede yer aldı. Savcı, Çetinkaya'nın sunduğu mesaj kayıtları ve bilirkişi raporuyla Öcalan'ın görüntü veya sesleri kayda alarak 'özel hayatın gizliliğinin ihlali' ve 'şantaj' suçlarını işlediğini belirtti. İddianamede Berk Öcalan'ın 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Genç kıza işkence edip, çıplak fotoğraflarını yaymakla tehdit eden şahıs cezasız kalmadı

DOSYADA ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR DA YER ALDI

Tutuksuz sanığın yargılanmasına dün Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Öcalan kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Çetinkaya'nın avukatları ise sanığın üst hadden cezalandırılmasını talep etti. Savunmalar sonrası hakim kararını açıkladı. Berk Öcalan'ın eylemlerinin özel hayatın gizliliğini oluşturmadığına hükmeden hakim, sanığın bu suçtan beraatine karar verdi. Öcalan, 'şantaj' suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmalardaki tutumu nedeniyle sanığın cezası, 10 ay hapse çevrildi. Hakim, suçun işleniş biçimi, işlenmesindeki özellik ile sanığın geçmiş hali, kasıtlı suçtan 3 aydan fazla mahkumiyeti bulunması ve cezasının ertelenmesi durumunda yeniden suç işlemeyeceğine dair vicdani kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezanın ertelememesine hükmetti. Aynı nedenlerden dolayı sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması da uygulanmadı.

Genç kıza işkence edip, çıplak fotoğraflarını yaymakla tehdit eden şahıs cezasız kalmadı

"KARARI İSTİNAF MAHKEMESİNE TAŞIYACAĞIZ"

Kararın diğer dosyaya emsal olmadığını gerektiğini dile getiren Zeynep Çetinkaya'nın avukatı Elif Büşra Berber, "Yapılan yargılamada sanık suçtan kurtulmaya yönelik savunmalar yapsa da bu eylemleri gerçekleştirdiği hem iddia makamı hem de hakim tarafından sabit bulunmuştur. Yerel mahkemede sonuçlanan yargılamada sanık her ne kadar mahkumiyet ile cezalandırılmış olsa da bizler kararı istinaf mahkemesine taşıyarak, cezanın üst sınırdan ve indirimsiz şekilde verilmesi için itiraz edeceğiz" dedi.

Genç kıza işkence edip, çıplak fotoğraflarını yaymakla tehdit eden şahıs cezasız kalmadı
Genç kıza işkence edip, çıplak fotoğraflarını yaymakla tehdit eden şahıs cezasız kalmadı
Genç kıza işkence edip, çıplak fotoğraflarını yaymakla tehdit eden şahıs cezasız kalmadı
Kız arkadaşının Instagram\'da başka birisinin fotoğrafını beğenmesi sonrası öldüresiye dövüp, tehdit eden şahıs 10 ay hapis cezasına çarptırıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kız arkadaşının Instagram'da başka birisinin fotoğrafını beğenmesi sonrası öldüresiye dövüp, tehdit eden şahıs 10 ay hapis cezasına çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Gamze Uysal: İlla kadınlar ölünce mi haklı ceZa veriliyor bu ülkede adalet sistemi böyle olduğu için zaten ardı arkası kesilmiyor bu şekilde devam edilsin teker teker ölelim tüm sabit deliller mevcutken alınan cezaya bakar mısınız şaka gibi küçük dilimi yuttum yazıklar olsun 57 3 Yanıtla
  • Tuncay Öter: Adalet sistemi çökmüş 50 2 Yanıtla
  • Orhan Yüksel: 10 ay mı? Bence ödül olmuş. 26 3 Yanıtla
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak
    12:30 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'basın merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçime ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensuplarına hizmet verecek ve seçim sonuçlarına dair verileri sağlayacak. Ayrıca, basın merkezlerinde sergi ve röportajlar da gerçekleştirilecek.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi
    12:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle çıkan yangın, hızla yayılarak bitişikteki traktöre de sıçradı. Mengen Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

  • MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi
    12:30 MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenciler için Sıtkı Koçman Spor Tesisleri Futbol Sahasında iftar programı düzenledi. Programa üniversite yöneticileri, kaymakam, müftü ve çok sayıda öğrenci katıldı. MSKÜ'de eğitim gören öğrencilerin bütçelerine destek olmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin iftar yemeği Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Ramazan ayının bereketli geçmesini temenni etti.

  • Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından arama yapılan bir otomobilin bagajında Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    12:27 Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler, çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, 1025 gram bonzai, 350,87 gram fubinica, 200,19 gram kubar esrar ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda tutuklanan 12 kişi cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor
    12:26 İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi'ndeki Mediha Mahmut Bey Ortaokulu'nda uygulanan Sünger Kent projesini yerinde inceledi. Başkan Soyer, projenin hayatı dönüştürecek büyük bir adım olduğunu belirtti.

  • Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
    12:25 Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir okul servisi, Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Taş'a çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Taş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul servisi sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement