Kız Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Kız Öğrencilerden Örnek Davranış

Kız Öğrencilerden Örnek Davranış

Van’ın Muradiye ilçesindeki Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, harçlıklarını Suriye’den gelen sığınmacılara gönderdiler.

25.03.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Muradiye ilçesindeki Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, harçlıklarını Suriye'den gelen sığınmacılara gönderdiler.

Okul Müdürü Harun Gündüz ile birlikte toplanan paraları ilçedeki Ziraat Bankası'ndaki ilgili hesaba yatıran öğrencilerden Cansu Çakan ve Sunay Durna, Suriye'de yaşanan olaylara duyarsız kalamadıklarını söyledi. Öğrenciler, "Biz arkadaşlarımızla bu konuda ne yapabiliriz, orada yaşayan kardeşlerimize ne gibi katkımız olur diye düşündük, sonuçta bir karar verdik. Harçlıklarımızdan arttırarak bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik. Konuyu okul idaresine anlattık. Okul idaresi de bizlere destek oldular. Biz iki arkadaş kampanyayı okuldaki tüm arkadaşlarımıza anlattık, arkadaşlarımızın tümü de kampanyaya katıldı. Başlattığımız bu kampanya diğer okullarda ve sivil toplum örgütlerine de bir örnek teşkil etsin diye düşündük. Van depreminde biz de dışarıda kaldık, üşüdük, zorluklarla karşılaştık, ama bu kardeşlerimiz savaşta ölmemek için kaçmışlar. Onların yerinde biz de olabilirdik. Biz onlardan şanslıyız. Onun için onların yaralarını saramasak da elimizden geleni yapmaya çalışarak, topladığımız paraları Okul Müdürümüz Harun Gündüz ile birlikte Suriye'den gelen sığınmacılara gönderilmek üzere hesaplarına yatırdık. Parayı yatırdıktan sonra daha da heyecanlandık. Parayı toplarken bu kadar heyecanlanmadık, ancak parayı yatırdıktan sonra çok güzel ve anlamlı bir iş yaptığımıza gönülden inandık. Umarız bir an önce kendilerine ulaşır. Bir faydamız olduysa ne mutlu bize, Allah yardımcıları olsun" dediler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kız Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement