Kız Öğrencilerin Kar Motoruyla Safari Keyfi - Son Dakika
Güncel

Kız Öğrencilerin Kar Motoruyla Safari Keyfi

Kız Öğrencilerin Kar Motoruyla Safari Keyfi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dar gelirli ailelerin çocukları arasından belirlenen kız öğrencilere kar motoruyla safari yaptırıldı.

21.02.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde dar gelirli ailelerin çocukları arasından belirlenen kız öğrenciler, kar motoruyla safari yaptı.

Kaymakamlığın hayata geçirdiği "Sarıkamış'ın Doğasına Yolculuk" adlı projeyle ilçeye bağlı köylerde ihtiyaçlı ailelerin çocuklarından 300 kız öğrenci belirlendi.

Bu kız öğrencilerden 30 kişilik ilk grup, minibüslerle Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne getirildi.

Tedbirlerin alınmasının ardından kız öğrenciler, Sarıçam ormanları içinde 5 kilometrelik parkurda kar motorlarıyla gezdirildi.

Daha sonra kayak yapan ve kızak kayan öğrencilere telesiyejle tur attırıldı.

Kaymakamı Muhammed Gürbüz, gazetecilere yaptığı yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en güzel kayak merkezlerinden birine sahip olan ilçede, çocukların ekonomik gerekçelerle bu güzelliklerden istifade etme imkanına sahip olamadıklarını söyledi.

Gürbüz, bölgede yaşayan çocukların gerek devlet desteği gerekse kulüpler aracılığıyla kayak, kızak ve diğer sosyal ve sportif aktivitelerden yararlanması için büyük çaba harcadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız proje çerçevesinde kız çocuklarımızı öğretmenlerimizle koordine ederek bu güzelliklerden faydalanması, yararlanması için buraya getirdik. Şimdi onlar doyasıya eğleniyorlar. Derslerine daha çok motive olacaklar ve hayatlarından daha fazla tat almaya başlayacaklar. Bu projelerimizi yaygınlaştıracağız. Bütün köy okullarımıza yaymayı hedefliyoruz. Bu bir başlangıcı oldu, artarak devam edecek."

Öğrencilerden Zeynep Avcı da ilk defa kayak merkezine gelerek, kayak yaptığını, kar motoruna bindiğini belirterek, eğlenceli dakikalar yaşadıklarını kaydetti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kız Öğrencilerin Kar Motoruyla Safari Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement