Son dakika... Kızakçılar Çıldır Gölü'nde atlarını soğuktan battaniye ve halıyla koruyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika... Kızakçılar Çıldır Gölü'nde atlarını soğuktan battaniye ve halıyla koruyor

Son dakika haberi: Çıldır Gölü'nde turistleri gezdiren atlı kızakçılar, hayvanlarını dinlendirirken üzerlerine halı ve battaniye örterek dondurucu soğuktan korumaya çalışıyor.

04.02.2022 14:47  Güncelleme: 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çıldır Gölü'nde turistleri gezdiren atlı kızakçılar, hayvanlarını dinlendirirken üzerlerine halı ve battaniye örterek dondurucu soğuktan korumaya çalışıyor.

Kars ile Ardahan sınırında bulunan ve yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.

Buzun üzerinde misafirleri gezintiye çıkaran atlı kızakçılar, hayvanlarının ihtiyaçlarını da ihmal etmiyor.

Zaman zaman atlarını dinlendirerek yem veren kızakçılar, bu sırada bölgedeki dondurucu soğuktan etkilenmemeleri için de üzerlerine halı ve battaniye örtüyor.

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyü mevkisinde atlı kızakçılık yapan Orhan Göller, AA muhabirine, Çıldır Gölü'nde 4 yıldır turistleri buz üzerinde gezdirdiğini söyledi.

Gölün her geçen gün ününün arttığını belirten Göller, "Şu anda göldeki buz kalınlığı 40 santim oldu. Kar yağdı ve her taraf bembeyaz, herkesi masalsı yolculuğa bekliyoruz." dedi.

Havanın çok soğuk olduğunu ve atlara en iyi şekilde baktıklarını anlatan Göller, "Atlarımız atlı kızakları çekerken üşümüyorlar. Durdukları zaman halı ve battaniyelerle örtüyoruz, yemlerini veriyoruz." diye konuştu.

Son dakika... Kızakçılar Çıldır Gölü\'nde atlarını soğuktan battaniye ve halıyla koruyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika... Kızakçılar Çıldır Gölü'nde atlarını soğuktan battaniye ve halıyla koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement