Kızıl Ordu'dan Yaylalar Yaylalar - Son Dakika
Dünya

Kızıl Ordu'dan Yaylalar Yaylalar

Türk-Rus Kültür Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kızıl Ordu Korosu'nun seslendirdiği parçalarla kutladı.

07.03.2013 10:28  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da 3. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk-Rus Kültür Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kızıl Ordu Korosu'nun seslendirdiği parçalarla kutladı. Kızıl Ordu Korosu "Yaylalar" türküsünü Türkçe söyledi.

Kızıl Ordu korosu, ünlü Rus sanatçı İosif Kobzon, İtalyan sanatçı Alessandro Safina ve dans gruplarının sahne aldığı program, izleyicilere tam bir bayram neşesi yaşattı. Konsere çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 700 kişi katıldı. Konserde daha fazla kadınlar hakkında şarkılar söyleyen Kızıl Ordu Korosu, geceyi ses sanatçısı Yuliya Panova ile birlikte Türkçe söylediği "Yaylalar, Yaylalar" türküsü ile tamamladı. Kızıl Ordu korosu sanatçılarının koroyla "Yaylalar, Yaylalar" seslendirmesi ve saz çalması izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

İHA'ya açıklamada bulunan Türk-Rus Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Lalek, "Bu sene artık ikinci kez Moskova'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 8 Mart bayramı Ruslar için Doğum Gününden sonra en önemli bayram. Dolayısıyla böyle bir vesileyle Rus ve Türk toplumlarını bir araya getirerek sevinçlerini paylaşmalarına yardımcı olmak istedik. Umarım bunu başarmışızdır" şeklinde konuşurken, Georgi Tufar isimli Rus vatandaş ise, "Önemli ve çok anlamlı bir gece oldu. Kadınlar Günü dolayısıyla böyle bir organizasyonu yapan Türk-Rus Kültür Merkezi'ni kutluyorum. Bu bayram vesilesiyle buradan tüm Türk kadınlarını da tebrik ediyorum ve onlara mutluluk diliyorum" dedi. - MOSKOVA

Kızıl Ordu\'dan Yaylalar Yaylalar
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kızıl Ordu'dan Yaylalar Yaylalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu söyledi
    13:04 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu söyledi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrinde düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu ve bu nimetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Erbaş, ayrıca Müslümanların dürüstlüğe önem vermesi gerektiğini vurgulayarak, İslam'ın barış dini olduğunu ve bu dini gönüllere ulaştırmanın önemli olduğunu ifade etti.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı
    12:59 Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan bölgede kaçak kazı yapan 3 kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslarla birlikte çeşitli kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı.


Advertisement