Kızıl: Şikayet, Gaziantepspor Düşmanlarının İşi - Son Dakika
Spor

Kızıl: Şikayet, Gaziantepspor Düşmanlarının İşi

Kızıl: Şikayet, Gaziantepspor Düşmanlarının İşi

Gaziantepspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) Gaziantepspor'da inceleme yapmasıyla ilgili, "Gaziantepspor düşmanlarının bir uğraşı var.

01.12.2011 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantepspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) Gaziantepspor'da inceleme yapmasıyla ilgili, "Gaziantepspor düşmanlarının bir uğraşı var. Kulübümüz yapılan bu incelemeden daha güçlü çıkacaktır. Bizim endişe duyduğumuz herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

Önceki gün Mali Suçları Araştırma Kurulu, (MASAK) Gaziantepspor'da inceleme yapmış, kulübe ait bilgisayar ve belgelere el konulmuştu. Celal Doğan Tesisleri'nde Gaziantepspor'un Samsunspor maçı hazırlıklarını izleyen Kızıl, bu konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantepspor'un durumunun kötüye gittiği zaman ortaya çıkan insanların gayretiyle yapılmış bir şikayet olduğunu söyledi. Şikayet konusunun Tabata ve İsmail'in parası olduğunu anlatan Kızıl, "Zaten bizim defterler bir ay önce bize teslim edildi. Tabata ve İsmail'in paraları zaten bankalarla kulübe gelmiş paralardır. Kulüplerin başkanlığını yapıp da geçim kaynağı yapmış zihniyetler var. Tabi Gaziantepspor kulübü bu tür yönetim anlayışından yoksun bir şekilde yönetiliyor. Gaziantespor kötü giderken bir hamle yapıp da kulubü ele geçirip, geçim kaynağı yapamazmıyız diye düşünen bir kesim var. Bu kesimin vermiş olduğu bir uğraş. Zaten bizim Gaziantepspor'da son 2 yılda bütün girdi çıktılar bankayla yapılıyor. Bizim veremeyeceğimiz hiç bir kuruşun hesabı yok. Çok sağlam kontratlarla bu işler yapılıyor" diye konuştu.

GaziantepSPOR EMİN ELLERDE

Gaziantep'in değerli insanlarının takımının arkasında olduğunu kaydeden Kızıl, "Gaziantepspor'u ele geçirip de yolumuzu bulamazmıyız şeklinde şikayeti yapmasam, kulüpten 50-100 bin dolar koparamazmıyım anlayışında olan bir kaç tane Gaziantep düşmanının şikayeti var. Gaziantep şehri ve taraftarı iyi bilsin ki Gaziantepspor emin ellerde. Bizim hiç yoksa şirketin yıllık 4-5 milyon TL faturalandırmadığı, Kızıl ailesinin cebinden karşıladığı Gaziantepspor giderleri var. Biz Gaziantepspor'un gelirine ihtiyacı olan bir aile değiliz. Kızıl grubunun gelecek sene yatırım programında 500 milyon dolarlık bir yatırım var. Bugün kulüplerin toplam gelir bütçesi 20-25 milyon civarında. Minimum her sene 35 milyon gideri olan bir kulubüz. Dolayısıyla Gazinatepspor yapılan incelemeden daha güçlü çıkacaktır. Bizim endişe duyduğumuz herhangi bir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

Gaziantepspor kurumsallaşmış bir kulüp olduğunu vurgulayan Kızıl şunları söyledi: "Kulübümüz yapısı itibariyle güçlüdür. Tabiki devletin bir işleyişi vardır. Bir tane deli bir dilekçe veriyor. O deli de kendini saklamıyorsa devlet onu dikkate almak zorunda. Prosedür neyse devletin mercileri görevlerini yapıyor. Kısa bir zamanda incelemeler biter ve Gaziantepspor bu işten güçlü çıkar. Bu durumu basında destekleyen ve görsel basında gösteren gazeteler de Gaziantepspor düşmanıdır. Bugün artık internet var. Gaziantepspor hakkında olumlu haber de, kötü haber de kalıcıdır. Ama yerel bir iki gazete Gaziantepspor'un marka değerini düşürmek için bizzat ulusal basına servis yapıyor. 'Siz niye bu haberi yayınlamadınız' diye çaba içindeler. Bu Gaziantepspor düşmanlığından başka bir şey değildir. Bizim Kızıl ailesi olarak bu takım için yapamayacağımız bir şey yok. Parasal anlamda herhangi bir sıkıntımız yok. Ama bugün Türk futbolu şike ile başlayan ve adı sadece Antalya ile Gaziantepspor'un olmadığı bir süreç yaşıyor. Bunu insanlar gözardı ediyor. Avrupa'da yapılan derecelendirmede Türkiye'nin en iyi takımlardan birisi Gaziantepspor. Bu tesadüf değil. Gaziantep'te yaşayan herkesin uyanması lazım. En kötü derece ile bu yıl 8'nci oluruz kimsenin şüphesi olmasın. Dimdik ayakta ve takımımızın yanındayız. 'Çamur at, izi kalsın' haberlerine itibar edilmemesini istiyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki 9 günde oynayacağımız 3 maçta 3 galibiyet elde edip tekrar Gaziantepspor'u eski yerlere getireceğiz."

Kızıl son olarak Samsunspor maçı öncesi taraftara destek çağrısında bulundu. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kızıl: Şikayet, Gaziantepspor Düşmanlarının İşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement