Kızılay'a Destek Sergisi Konak'ta Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kızılay'a Destek Sergisi Konak'ta Açıldı

Kızılay\'a Destek Sergisi Konak\'ta Açıldı

İzmir’de, ressam Hasan Solak’ın açtığı ’Sanattan İyiliğe’ isimli resim sergisinde yer alan eserlerin, satışından elde edilecek gelir Kızılay Konak Şubesi’ne bağışlanacağı belirtildi.

04.11.2017 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, ressam Hasan Solak'ın açtığı 'Sanattan İyiliğe' isimli resim sergisinde yer alan eserlerin, satışından elde edilecek gelir Kızılay Konak Şubesi'ne bağışlanacağı belirtildi.

Konak'ta ilçesinde açılan 'Sanattan İyiliğe' adlı sergi görselliğinin yanı sıra toplumsal duyarlılığı ile de dikkat çekiyor. Ressam Hasan Solak'ın, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisinde 43 eserinin yer aldığı sergiden elde edilecek gelirin ise Kızılay'a bağışlanacağı ifade edilirken, sergi büyük ilgi gördü. Serginin açılışına Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, Urla ube Başkanı Nurgül Saltık, Foça Şube Başkanı Muharrem Yeşilkaya, Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak katıldı. Açılışta yardımseverliği ile adından söz ettiren sahnelerin sevilen sesi Mikrop adıyla tanınan sanatçı Hikmet Durmuş ve çok sayıda sanatsever de katıldı.

Serginin açılış konuşmasını aynı zamanda organizasyonu da üstlenen Kızılay Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun yaptı. Akkoyun, 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftasını böyle bir sergi ile renklendirmek istediklerini belirterek, "1868 yılında savaşta yaralı askerlere yardım amaçlı olarak Hilal-i Ahmer adıyla kurulan bu derneğimiz, Cumhuriyet ilan edildikten sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kızılay adını verdi. Sadece savaşlarda değil, toplumsal dayanışmayı sağlayarak yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımlarını ulaştırmak için önemli görevler üstlenmiştir. Kızıyla bilincini artırmak amacıyla Türkiye'de ilk kez Konak Şube Başkanlığı olarak bir resim sergisi açılışını gerçekleştiriyoruz. Konak Belediyesi'ne destek olan herkse teşekkür ederiz" dedi.

Akkoyun ressam Hasan Solak'a da Kızılay'a olan desteğinden ötürü teşekkür plaketi sundu. Sergiyi konuklara gezdiren Solak eserleri hakkında bilgi de verdi. Sergideki eserlerin fiyatı ise 500 lira ile 18 bin lira arasında değiştiği gözlenirken, İzmirli sanatsever ve yardımseverlerin ilgisine sunulan sergi 4 Kasım Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebileceği kaydedildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızılay'a Destek Sergisi Konak'ta Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement