Kızılay'a Tam Donanımlı Kan Toplama Aracı - Son Dakika
Güncel

Kızılay'a Tam Donanımlı Kan Toplama Aracı

Çorum'da, İl Genel Meclisinin kararıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınan kan toplama aracı Kızılay Çorum Şubesine, 2 adet cenaze yıkama ve nakil aracı da ilçe belediyelerine teslim edildi.

03.02.2017 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da, İl Genel Meclisinin kararıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınan kan toplama aracı Kızılay Çorum Şubesine, 2 adet cenaze yıkama ve nakil aracı da ilçe belediyelerine teslim edildi.

Vali Necmeddin Kılıç, araçların teslimi dolayısıyla İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ederek, yapılan bağışın örnek olmasını diledi.

Kızılay'ın, Türkiye'de kan ihtiyacını karşılayan en önemli kurum olduğuna dikkati çeken Vali Kılıç, "Kızılay'ın önemini anlatmamıza gerek yok. Türkiye'nin olmazsa olmaz kurumlarından birisidir. O kadar önemli görevler üstleniyor ki hepsi birbirinden kıymetli. Özellikle de kan temini noktasındaki çalışmaları ve hassasiyeti ortada. İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremizin yaptığı bu anlamlı katkı inşallah diğer illerimiz için de örnek olur. Yapılan bu bağış, kan toplarken hem halkımızın sağlığı hem toplanan kanın güvenliği hem de bunun uygun ortamda muhafazası için muhteşem bir düşünce. Kızılay'ımıza hayırlı olsun." dedi.

Cenaze araçlarının da bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kılıç, yaşamın hakikat olduğu gibi ölümün de hakikat olduğunu söyledi.

"Bu aracın eşi benzeri yok"

Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler de Kızılay'ın, 17 bölgede, 65 kan bağış merkezi ve 140 sabit kan alma noktasıyla hizmet verdiğini dile getirdi. 2004 yılında 300 bin civarında kan toplayabildiklerini ifade eden Güler, 2017 yılında 2 milyon 141 bin kan bağışı topladıklarını, bu miktarın da Türkiye'deki kan ihtiyacının yüzde 80'ine tekabül ettiğini söyledi.

Türk halkının duyarlı bir millet olduğunu aktaran Güler, 2-3 yıl içerisinde ihtiyacı karşılayacak 2 milyon 600 bin kan değerine ulaşacaklarına dikkati çekti.

Çorum İl Özel İdaresi tarafından bağışlanacak kan toplama aracının haberini aldıklarında büyük bir heyecan yaşadıklarını anlatan Güler, "Aracın hazırlanmasını büyük bir merak ve heyecanla bekledik. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türk Kızılay'ı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak şimdiye kadar bir çok otobüs kamyon gibi bağışlar almıştık ancak bu eşi benzeri olmayan aracı ilk defa Çorum'da alıyor olmak hepimiz için önem arz ediyor." diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise Kızılay'a teslim edilen kan aracının Türkiye'de eşi benzeri olmadığını, 81 ile örnek olacak bir bağışta bulunduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından kan toplama aracının anahtarı Vali Kılıç tarafından Kızılay Çorum Şube Başkan Vekili Mustafa Ceylan'a, cenaze araçlarının anahtarları da Ortaköy ve Uğurludağ belediyelerine teslim edildi.

Törene AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay'a Tam Donanımlı Kan Toplama Aracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement