Kızılay'a Tam Donanımlı Kan Toplama Aracı - Son Dakika
Güncel

Kızılay'a Tam Donanımlı Kan Toplama Aracı

Çorum'da, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınarak, tam donanımlı kan toplama aracına dönüştürülen kamyon Kızılay'a bağışlandı.

03.02.2017 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınarak, tam donanımlı kan toplama aracına dönüştürülen kamyon Kızılay'a bağışlandı.

İl Genel Meclisinin kararıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınan kan toplama aracının Kızılay Çorum Şubesine, 2 adet cenaze yıkama ve nakil aracının da ilçe belediyelerine teslimi için İl Özel İdaresi bahçesinde tören düzenlendi.

Vali Necmeddin Kılıç, yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresinin katkılarından dolayı İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ederek, yapılan bağışın örnek olmasını diledi.

Kızılay'ın, Türkiye'de kan ihtiyacını karşılayan en önemli kurum olduğuna dikkati çeken Vali Kılıç, "Kızılay'ı önemini anlatmamıza gerek yok. Türkiye'nin olmazsa olmaz kurumlarından birisidir. O kadar önemli görevler üstleniyor ki hepsi birbirinden kıymetli. Özellikle de kan temini noktasındaki çalışmaları ve hassasiyeti ortada. İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremizin yaptığı bu anlamlı katkı inşallah diğer illerimiz için de örnek olur. Yapılan bu bağış, kan toplarken hem halkımızın sağlığı hem toplanan kanın güvenliği hem de bunun uygun ortamda muhafazası için muhteşem bir düşünce. Kızılay'ımıza hayırlı olsun." dedi.

Cenaze araçlarının da bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kılıç, yaşamın hakikat olduğu gibi ölümün de hakikat olduğunu söyledi.

"Bu aracın eşi benzeri yok"

Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler de Kızılay'ın, 17 bölgede, 65 kan bağış merkezi ve 140 sabit kan alma noktasıyla hizmet verdiğini dile getirdi. 2004 yılında 300 bin civarında kan toplayabildiklerini ifade eden Güler, 2017 yılında 2 milyon 141 bin kan bağışı topladıklarını, bu miktarın da Türkiye'deki kan ihtiyacının yüzde 80'ine tekabül ettiğini söyledi.

Türk halkının duyarlı bir millet olduğunu aktaran Güler, 2-3 yıl içerisinde ihtiyacı karşılayacak 2 milyon 600 bin kan değerine ulaşacaklarına dikkati çekti.

Çorum İl Özel İdaresi tarafından bağışlanacak kan toplama aracının haberini aldıklarında büyük bir heyecan yaşadıklarını anlatan Güler, "Aracın hazırlanmasını büyük bir merak ve heyecanla bekledik. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türk Kızılay'ı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak şimdiye kadar bir çok otobüs kamyon gibi bağışlar almıştık ancak bu eşi benzeri olmayan aracı ilk defa Çorum'da alıyor olmak hepimiz için önem arz ediyor." diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise Kızılay'a teslim edilen kan aracının Türkiye'de eşi benzeri olmadığını, 81 ile örnek olacak bir bağışta bulunduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından kan toplama aracının anahtarı Vali Kılıç tarafından Kızılay Çorum Şube Başkan Vekili Mustafa Ceylan'a, cenaze araçlarının anahtarları da Ortaköy ve Uğurludağ belediyelerine teslim edildi.

Törene AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve daire müdürleri de katıldı.

Kızılay\'a Tam Donanımlı Kan Toplama Aracı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay'a Tam Donanımlı Kan Toplama Aracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement