Kızılay Bu Kez Yavru Köpekler İçin Devrede - Son Dakika
Yerel

Kızılay Bu Kez Yavru Köpekler İçin Devrede

Kızılay bu kez yavru köpekler için devrede Terk edilen sokak köpeklerine su ve mama verildiMALATYA - Doğal afetlerde her zaman vatandaşların yardımına koşan Türk Kızılayı bu kez terk edilmiş sokak köpekleri için devreye girdi.

30.05.2017 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay bu kez yavru köpekler için devrede

Terk edilen sokak köpeklerine su ve mama verildi

MALATYA - Doğal afetlerde her zaman vatandaşların yardımına koşan Türk Kızılayı bu kez terk edilmiş sokak köpekleri için devreye girdi. Malatya'da doğaya bırakılan yaklaşık 50 köpeğin imdadına yetişen Kızılay, köpeklere mama ve su verdi.

Malatya- Pütürge yolu üzerinde bulunan Kubbe Dağı mevkinde doğaya bırakılan köpekler açlık ve susuzluk ile baş başa kaldı. Yoldan geçen sürücülerin durumu sosyal medyada paylaşması üzerine durumdan haberdar olan Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, hemen harekete geçti ve terk edilen yaklaşık 50 köpeğe mama ve su götürdü.

Kızılay Şube Umut Yalçın, Türk Kızılayı olarak Türkiye ve dünyada her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını ifade ederek "Ancak bu sefer doğaya terk edilmiş çoğu yavru köpek olan hayvanların olduğunu öğrendik, yaklaşık 50-60 tanesi açlığa ve susuzluğa terk edilmiş durumda bizlerde Kızılay Malatya Şubesi olarak mama ve su getirdik. Ramazan ayında Allah'ın yarattığı her varlığın kutsal olduğunu ve insanların Allah tarafından verilen bu emanetlere sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerden buradaki bu köpek yavrularına yardımcı olmalarını talep ediyoruz, aynı zaman Büyükşehir Belediyemiz veya hangi belediyenin sınırların giriyorsa bu yavrulara ölmeden sahip çıkmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kızılay Bu Kez Yavru Köpekler İçin Devrede
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Bu Kez Yavru Köpekler İçin Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement