Kızılay Genel Başkanı Akar Türkiye'ye sığınan Suriyeliler BATMAN - Son Dakika
Güncel

Kızılay Genel Başkanı Akar Türkiye'ye sığınan Suriyeliler BATMAN

Kızılay Genel Başkanı Akar Türkiye\'ye sığınan Suriyeliler BATMAN

Kızılay Genel Başkanı Akar Türkiye'ye sığınan Suriyeliler BATMAN

01.10.2013 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay Genel Başkanı Akar - Türkiye'ye sığınan Suriyeliler - BATMAN

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: "Suriyeli sığınmacılar ülkelerine dönene kadar yardımlarımız devam edecek"

BATMAN (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Suriyeli sığınmacılar ülkelerine dönene kadar yardımlarımız devam edecek" dedi.

Akar, Türk Kızılayı tarafından yapılan vekaletle kurban kampanyası toplantılarının 8'incisine katılmak için geldiği Batman'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vekaletle kurban kesimi ile ilgili yapılan bölge toplantıları kapsamında Batman'da bulunduklarını dile getiren Akar, amaçlarının vekaletle kurban kesim kampanyası hakkında Türk Kızılayı teşkilatı üyelerine gerekli bilgileri vermek ve kampanyanın en iyi şekilde uygulanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sığınmacı olarak Türkiye'ye gelen Suriyelilere bugüne kadar 2 milyar dolar civarında harcama yapıldığını ifade eden Akar, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da yardımlar devam edecek. Yapılan yardımların yüzde 100'üne yakını devletimiz tarafından süspanse edilmektedir. Bunun yanında Türk Kızılayının ve STK'ların da yaptıkları yardımlar var ama yapılan bu büyük yardım içerisinde devede kulak misali kalmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarından, yurt dışından bazı kaynaklar, Kızılay Federasyonundan, Dünya Gıda Programından yardımlar geliyor biz de oradaki insanların istifadesine sunuyoruz. Yardımlarımız taki bu işe barışçıl bir çözüm bulunup, bu insanlar rahata erene kadar, ülkelerine dönene kadar devam edecek. Bugün Suriye'de 4,9 milyon insan yerinden edilmiş vaziyette. Yerinden edilmek çok büyük felakettir. İnsanlar tıpkı depreme, sel felaketine uğramış gibi. Bu insanlar bu ülkede yakınlarını, kardeşlerini, anne-babalarını, çocuklarını bırakarak buralara geldi. Biz bunlara kucak açmak zorundayız. Suriyeli sığınmacılar ülkelerine dönene kadar yardımlarımız devam edecek."

Akar, 200 bine yakın Suriyelinin Türkiye'deki 23 kampta yaşadığını, bunun dışında ülkemizde 300 bine yakın Suriyelinin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerimizde serbest dolaştıklarını bildiklerini kaydetti.

Akar, Türk Kızılayı olarak sınır ötesine yaptıkları yardımlarda dil, din, mezhep ayrımı gözetmeden orada yaşayan Araplara, Kürtlere, Türkmenlere, Süryanilere, Şiilere ve Sünnilere yardım yaptıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli ile bölge Türk Kızılayı şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

-Salondan detay görüntüler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay Genel Başkanı Akar Türkiye'ye sığınan Suriyeliler BATMAN - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement