Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Küresel vicdanın sesi olmak için varız" - Son Dakika
Güncel

Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Küresel vicdanın sesi olmak için varız"

Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Küresel vicdanın sesi olmak için varız" Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Küresel vicdanın sesi olmak için varız" dedi.

14.05.2022 13:43  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Küresel vicdanın sesi olmak için varız"

ANKARA - Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Küresel vicdanın sesi olmak için varız" dedi.

Türk Kızılay'ının 103. Genel Kurulu Ankara Congresium'da gerçekleştirildi. Burada konuşan Kınık, merhameti yaşatmak ve küresel vicdanın sesi olmak için dünyadaki bütün insanların yardımına koştuklarını belirtti.

"Her akşam başını 900 milyon insan yastığa aç olarak koyuyor"

Dünyada 5 yaşında gelmede yaklaşık 5 buçuk milyon bebeğin hayatını kaybettiğini söyleyen Kınık, "2018 yılında dünyada yaklaşık 70 milyon silah zoruyla evini barkını terk etmek durumunda kalmış olan insan vardı. Bugün bu sayı Ukrayna'yla beraber 100 milyona çıktı bugün ekonomik sebeplerle ülkesini terk eden göçmen sayısı 300 milyona yaklaştı. Her akşam başını 900 milyon insan yastığa aç olarak koyuyor. 1 milyar insanın temiz içme suyuna erişimi yo. 200 milyon çocuk okula gidemiyor. Dünyada 5 yaşına varmadan yaklaşık 5 buçuk milyon bebeği önlenebilir sebeplerle kaybediyoruz. Açlık, yoksulluk sömürü insanın bir köle gibi çalıştırılması bu dünyanın ardık rutinlerinden oldu" ifadelerini kullandı.

Küresel vicdanı ve dayanışmayı uyandırmak için çalıştıklarına değinen Kınık, "Bugün Sahra altı Afrika'sında, Çad gölü havzasında, Etiyopya Tigre bölgesinde dünyanın pek çok coğrafyasında Bangladeş'te, Somali'de çok farklı coğrafyalarda yaşanan insani krizler ne yazık ki gereken ilgiyi görmüyor. Küresel vicdanı uyandırmak küresel dayanışmayı güçlendirmek insanlığı insanlığın farkında olacak şekilde uyandırmak ve harekete geçirmek durumundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Genel Kurula Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katıldı.

Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Küresel vicdanın sesi olmak için varız"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızılay Genel Başkanı Kınık: 'Küresel vicdanın sesi olmak için varız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement