Kızılcahamam'da Sağlık Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kızılcahamam'da Sağlık Konferansı Düzenlendi

Kızılcahamam\'da Sağlık Konferansı Düzenlendi

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Düzova, çocuk sağlığına ilişkin bilgi verdi.

20.02.2018 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Düzova, çocuk sağlığına ilişkin bilgi verdi.

Dr. Düzova, Kızılcahamam Perihan Erdoğan Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu'nda Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen, " Türkiye'de sağlıklı çocuklarda kan basıncı, böbrek boyutu ve tahmini glomerüler filtrasyon hızı nomogramların oluşturulması" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Bilgilendirmenin ardından Düzova, gelecek hafta öğrencilere uygulama yapılacağını belirterek, "Bütün tetkikler okulda yapılacaktır. İsteyen veliler tetkikler esnasında okula gelerek çocuklarına eşlik edebilirler. Alınan kan ve idrar örnekleri Hacettepe Üniversitesi Laboratuvarında incelenecektir. İncelemeler sonucunda herhangi bir rahatsızlık tespit edilen çocukların ailesi gizlilik çerçevesi içinde haberdar edilecektir." dedi.

Düzova, projenin amacının böbrek hastalıkları olan çocukların erken teşhis edilerek en kısa sürede tedaviye başlamaları ve sağlıklı çocuklarda kan basıncı, böbrek boyutu ve tahmini glomerüler filtrasyon hızı nomogramların oluşturulması olduğunu da kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılcahamam'da Sağlık Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement