Kızıldeniz'e Kıyısı Olan Ülkelerden Bir Ayda İkinci Toplantı - Son Dakika
Güncel

Kızıldeniz'e Kıyısı Olan Ülkelerden Bir Ayda İkinci Toplantı

Kızıldeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin üst düzey yetkilileri bir ay içinde ikinci kez Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı.

11.03.2019 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıldeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin üst düzey yetkilileri bir ay içinde ikinci kez Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ne kıyısı olan 7 ülkenin üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantının bugün başkent Kahire'de başladığı ve görüşmelerin yarın da devam edeceği ifade edildi.

Toplantıda Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ne kıyısı bulunan Arap ve Afrika ülkelerinin siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili konularda yardımlaşmaları ve koordinasyon çabalarının masaya yatırılacağı belirtildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı ayrıca katılımcı ülkelerin temsilcileriyle çekilen aile fotoğrafını resmi Facebook sayfasında paylaştı.

Mısır'ın yanı sıra Ürdün, Yemen, Suudi Arabistan, Cibuti, Sudan ve Somali'nin katıldığı bildirilen toplantıda Eritre'nin temsil edilmemesi dikkati çekti.

Kızıldeniz'e kıyısı olan ülkeler toplantısı ilk olarak Aralık 2017'de Kahire'de düzenlenmiş ve toplantıya üst düzey yetkililer katılmıştı. Aralık 2018'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen ikinci toplantıda "Kızıldeniz Ülkeleri Bloku" kurulması konusunda fikir birliğine varılmıştı.

Söz konusu ülkelerin yetkilileri son toplantıyı ise 13 Şubat'ta yine Kahire'de gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıldeniz'e Kıyısı Olan Ülkelerden Bir Ayda İkinci Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement