Kızıltepe'de Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştırıldı

Kızıltepe\'de Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştırıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde aynı aşirete mensup Atan ve Düz aileleri arasında süren husumet barışla sonuçlandı.2 yıl önce çıkan tartışmada Atan ailesinden bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ,...

26.10.2013 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde aynı aşirete mensup Atan ve Düz aileleri arasında süren husumet barışla sonuçlandı.

2 yıl önce çıkan tartışmada Atan ailesinden bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, iş adamı Süleyman Akdağ, şeyh Selhattin Seydaoğlu, Mardin Müftülüğü Barış Komisyonu, bölgenin önde gelen alimleri, iş adamları ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Duaların ardından iki aile büyüklerinden şeyh Hikmetullah Atan ile Halil İbrahim Düz tokalaşarak barıştı. Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kan davasını insanlığın, medeniyetin, hiçbir şeyin kabul etmediğini söyledi. Kaymakam Ermiş, "İnsanlığın medeniyetin kabul etmediği hele hele Mardin'de kültürlerin medeniyetlerin inançların kardeş olduğu bir şehir ifade edilir. Mardin ilimizde bu tür olayların hiç olmaması gerekir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Ahmet Türk ise, "Halklar arasındaki barışı sağlayamazsak yine Ortadoğu'da hak, adalet ve insanlık yolunda bize düşen görevlerin sorumluluklarını biz yerine getirmezsek inanın ki sınıfta kalırız. İki aile arasındaki barışı bir toplumsal barış olarak değerlendirmek bizi yanılgıya götürür. Elbette ki bu barış önemlidir. Bu gün alimlerimize, kanaat önderlerimize çok çok önemli görevler düşüyor. Bu ülkede yıllardan beri acıların yaşandığı, kanın aktığı süreçleri yaşadı. Bu günün barış için yeni bir fırsatın olduğu yeni bir dönemdeyiz. Burada her şeyden önce alimlerimize önemli görevler düşüyor. Sayın müftümüze önemli görevler düşüyor. Bu ülkede yaşayan Kürtlerin bir dili var, bir kimliği var. Dinimizi,n Kur'an-ı Kerim'in emrettiği gibi farklı kültürlerden gelmişiz, farklı renklere sahibiz ama bunlar kardeştir. Herkesin hukuku ve hakkını savunmalıyız. Eğer alimlerimiz, eğer aydınlarımız, eğer siyasetçilerimiz, eğer halkımız bu anlayışla sorunlara yaklaşırsa inanıyorum ki bu ülkede bu barışı kısa bir sürede sağlamış oluruz ve ümit ediyorum bu barışçıl süreç gelişir ve halkları kucaklaştırır. Bunu birkaç yerde söyledim. Eğer hükümet ve devlet düşünürse bu Ortadoğu coğrafyasında Kürtlerin Türklere ihtiyacı var. Türklerin Kürtlere ihtiyacı var. Biz burada eşit, adil, barışçıl bir anlayışla bütün bu sorunları aşarız, aşacağımıza inanıyorum. ve umut ediyorum ki bir gün halklarımızın barışını da gerçekleştiririz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İki aileyi kutluyorum, Allah bir daha dert keder ve düşmanlık yaratmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki aile bireyleri ile davetliler barış yemeğinde bir araya geldi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement