Kızıltepe'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Kızıltepe\'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2 ay önce bir kişinin ölümüyle başlayan husumet barışla noktalandı.

14.02.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2 ay önce bir kişinin ölümüyle başlayan husumet barışla noktalandı.

Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) oluşturduğu Barış Komisyonu ve HDP İlçe Başkanı Lokman Yaşar'ın araya girmesi ile Özkılıç ve Duyan aileleri arasındaki husumet barışla sonuçlandı. Bir otelde verilen barış yemeğine HDP Mardin İl Başkanı Musa alkan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Ömer Öcalan, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Ası ve bölgenin ileri gelenleri katıldı. İki ay önce tartışmanın kavgaya dönüşmesinde Özkılıç ailesinden Şeyhdavut Özkılıç hayatını kaybetmişti.

Olayda sonra HDP Barış Komisyonu ve parti yetkilileri olayın büyümemesi için iki aile büyükleri ile görüşmelerde bulunarak onları ikna etti. Ailelerin ikan olmasının ardından düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelerek barıştırıldı. Aile büyükleri Şehmus Özkılıç ve Hacı Şehmus Duyan tokalaşarak barıştılar.

Barıştan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden HDP Kızıltepe İlçe Başkanı Lokman Yaşar, "HDP'nin oluşturduğu Barış komisyonu ile bu barışı sağladık. Bu tür olayları asla tasvip etmiyoruz. Ortadoğu'da ve bölgemizde yaşanan savaşları, akan kardeş kanını tasvip etmediğimiz olaylardır. Daima barışın olmasından yanayız. Bu iki ailemiz bizleri kırmayıp barışa evet dediler. İnşallah bu barış sadece bu iki ailemizle sınırlı kalmaz, Ortadoğu ve bölgemizdeki barışa da katkı sağlar" dedi.

Oğlu vefat eden Şehmus Özkılıç ise, "Bölgemizde bir daha bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Ben acı çektim ama başaklarının acı çekmesini istemiyorum. Herkes çocuklarına dikkat etsin. Silah ve bıçak gibi aletleri yanlarında taşımasınlar. İnsanların ölmemesi için her türlü çabayı göstermemiz gerekir" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement