Kızıltepe'de İki Aile Barıştı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de İki Aile Barıştı

Kızıltepe'de 6 ay önce bir kişinin ölümü nedeniyle aralarında husumet başlayan iki aile barıştı.

06.06.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe'de 6 ay önce bir kişinin ölümü nedeniyle aralarında husumet başlayan iki aile barıştı.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticilerinin girişimleri sonucu iki aile arasındaki husumet barışla noktalandı.

Kızıltepe'de bir düğün salonunda verilen barış yemeğinde bir araya gelen aile büyükleri Ferhan Kahraman ve Ahmet Kaymaz tokalaşarak barıştı.

Burada konuşan DBP Mardin İl Başkanı Ömer Öcalan, yaptığı konuşmada, 6 ay önce iki aile arasında bir husumet yaşandığını ve o tarihten beri barışı sağlamak için çaba gösterildiğini belirtti.

Öcalan, "Bu günde o amacımıza ulaştık. İki ailemizde buradadır. Kavga çıkarmak arayı bozmak zor değildir. Ama barıştırmak zordur ama seydalar vardır, mollalar vardır, kanaat önderleri vardır. Bunlar sorunları tespit edebilir ve bu sorunları çözebilir. Tekrar iki aile büyüklerimize barışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Aile büyüğü Ferhan Kahraman ise, "Bu barış için çaba gösterenlere çok teşekkür ediyorum. Barış için birbirimizi uyarmamız lazım. Aartık bu tür olaylar bitsin. Barışa katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymaz da, "İki kardeş arasında bir anlaşmazlık oldu. Barış içinde, kardeşlik içinde bunun son olmasını istedik. ve kimse artık böyle bir şey görmesin istiyoruz. Hep barış olsun bir daha bu olaylar yaşanmasın istiyoruz" dedi.

Cami imamı Abdulkuddus Demirel, af etmenin büyüklük olduğunu ve barış için her iki aileyi ve barışa vesile olanlara teşekkür etti.

Barış yemeğine HDP Mardin Milletvekili adayları Gülser Yıldırım, Nurullah Görhan, Enise Güneyli, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Ası, barışan iki aile mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de İki Aile Barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement