Kızıltepeli Kadınlara Belediyeden "Altın Bilezik" - Son Dakika
Güncel

Kızıltepeli Kadınlara Belediyeden "Altın Bilezik"

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesince, kadınlara yönelik gelir getirici meslek kursları açıldı.

09.03.2017 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesince, kadınlara yönelik gelir getirici meslek kursları açıldı.

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş'ın, ilçe halkının özlemle beklediği hizmeti sunmak için başlattığı çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Bu bağlamda yürütülen çalışmalarla ilçe adeta şantiyeye dönüşürken, belediye yönetimi aynı zamanda kadının kendi ayakları üzerinde durmasına katkı sunmak amacıyla meslek kursları açtı.

Belediye bünyesindeki Hanım Eli Kadın Danışma Merkezinde el sanatları, kuaförlük, bilgisayar, ahşap ile giyimin de aralarında yer aldığı 11 kursa katılan 150 kadın meslek öğrenip alacakları sertifikayla kendi işlerini kurabilecek.

"Hem sertifika almalarını hem de sosyalleşmelerini sağlıyoruz"

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Seher Aydın, AA muhabirine, kurslardaki eğitimin Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi görevlilerinin desteği ile yürütüldüğünü söyledi.

Aydın, İzmit Belediyesinin kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, ilçenin farklı mahallelerinde üç kadın merkezi daha açacaklarını aktardı.

Belediyenin daha öncede kadınlara yönelik kurs açtığına işaret eden Aydın, şöyle konuştu:

"Ama biz biraz daha sosyal çevreye karışamamış, evinden fazla çıkamamış kadınlara ulaşmaya çalıştık. Onları buraya getirerek hem sertifika almalarını hem de sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Yakın zamanda kadın şiddet birimi oluşturacağız. Psikolog ve sosyal çalışma uzmanımız eşliğinde ev ziyaretlerinde bulunuyoruz. Bize ulaştıkları takdirde onları hem ziyaret ediyoruz hem farklı etkinliklere katılımlarını sağlıyoruz."

Telkari kursu da açılacak

Aydın, kursları başarıyla tamamlayan kadınların kendi iş yerini açabileceğine işaret ederek, "Terzihane, kuaför salonu, takı atölyesi gibi iş yerlerini kurabilecekler. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş, Mardin'in simgesi olan telkari sanatını devam ettirmek istiyoruz. Daha çok evinden çıkmamış kadınlara ulaştık. Kurslarda meslek öğrenen kadınlarımız kendi işini kurabilecek." ifadelerini kullandı.

Usta öğretici Behiye Özen, kursiyerlere kendi iş yerlerini açabilecekleri meslekleri öğretmeye çalıştıklarını söyledi.

Kursiyer Hülya İbrahimoğlu ise belediyenin açtığı kursların önemine vurgu yaparak, "Kendi ayaklarımın üzerinde durmak, kendi iş yerimi açmak istiyorum. Bize bunu imkanı sunduğu için belediyeye çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sümeyye Ökmen de belediye bünyesinde açılan kursa katıldığı ve meslek öğrendiği için çok mutlu olduğunu aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıltepeli Kadınlara Belediyeden 'Altın Bilezik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement