Kızını Eylemcilerin Arasından Böyle Aldı - Son Dakika
Güncel

Kızını Eylemcilerin Arasından Böyle Aldı

Kızını Eylemcilerin Arasından Böyle Aldı

Trakya Üniversitesi'nde öğrenci olan kızını Kocaeli'nden kente gelen babası eylemciler arasından alarak uzaklaştırdı.

17.12.2011 16:59  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de füze kalkanını protesto eylemleri sırasında dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Trakya Üniversitesi öğrencisi Gamze Y.'yi, olayı duyup Kocaeli'nden kente gelen babası Özcan Y., eylemciler arasından alarak uzaklaştırdı. Edirne'de bugün de eylem yapmak isteyen 2'si kız 6 öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.

Trakya Üniversitesi okuyan ve Edirne Gençlik Derneği üyesi bir grup öğrenci dün Türkiye'de füze kalkanı kurulmasını protesto etmek için düzenledikleri eylemde gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 4'ü kız 10 öğrenci gece yarısı serbest bırakıldı. Aynı eylemi bugün de sürdürmek isteyen 15 öğrenci, İlhan Koman parkında bir araya gelerek açıklama yaptı ve Amerika bayrağı yaktı.

Füze kalkanının kurulmasını protesto etmek istedikleri için gözaltına alındıklarını belirten öğrencilerden 2'si kız 6'sı, açıklamanın ardından çadır kurarak açlık grevi yapacaklarını açıkladı. Diğer öğrenciler ise parktan ayrıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Günter Şenses, öğrencilere çadır kurmanın yasal olmadığını ve valiliğin çadır kurulmasını yasakladığı anlattı. Öğrenciler ise çadırı kaldırmayacaklarını ifade ederek polise direndi.

KIZINI EYLEMCİLERİN ARASINDAN ALDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri eylemci öğrencilerin çevresini sararak müdahale etti. Yaka-paça gözaltına alınan 2'si kız 6 üniversite öğrencisi polis araçlarına bindirilerek sorgulanmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu sırada dünkü çadır eylemi nedeniyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi kızı Gamze Y.'nin Kocaeli'ndeki babası Özcan Y. kızının gözaltına alındığını medyadan duyarak Edirne'ye geldi. Öğrencilerle polis arasında çıkan arbedede arkadaşlarına destek vermek için parkta bulunan Gamze Y.'yi babası Özcan Y. eylemcilerin arasından alarak uzaklaştırdı.

EYLEMCİ ÖĞRENCİLERE VATANDAŞ TEPKİSİ

Parkta gözaltına alınan arkadaşlarına destek vermek için orada bulunan diğer üniversite öğrenciler ise Çevik Kuvvet ekipleri ile tartıştı. Parktan uzaklaştırılan kız öğrencilerden birine o sırada yoldan geçen bir vatandaş tepki göstererek vurdu. Vatandaşlarla eylemci öğrenciler arasındaki tartışma polis ekiplerinin araya girmesi ile yatıştırıldı.

Gözaltına alınan 6 öğrencinin sorgusu sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızını Eylemcilerin Arasından Böyle Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement