Kızını Okutmak İçin Emekli Olmayan Polis, Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Kızını Okutmak İçin Emekli Olmayan Polis, Şehit Oldu

Adana'da 2 PKK'lı teröristin kalaşnikoflarla açtığı ateş sonucu şehit olan Bircan İlhanlı'nın emekli olmak istediği, ancak kızını üniversitede okutmak için çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

30.09.2015 07:43  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da önceki akşam hastane çıkışında motosikletli 2 PKK'lı teröristin kalaşnikoflarla açtığı ateş sonucu şehit düşen komiser yardımcısı Süleyman Çakır (39) ve polis memuru Bircan İlhanlı (48) için dün Valilik bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende her iki şehidin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Bu yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nü kazanan ve önceki gün gittiği Erzurum'dan babasının acı haberiyle Adana'ya dönen Bircan İlhanlı'nın kızı Arzu İlhanlı, baygınlık geçirdi.

EMEKLİ OLMAK İSTİYORDU, KIZI İÇİN DEVAM ETTİ

İki çocuk babası şehit polis memuru Bircan İlhanlı'nın emekli olmak istediği fakat üniversiteyi kazanan kızını okutabilmek için çalışmaya devam ettiği öğrenildi. İlhanlı'nın bir gün önce kızını Erzurum'da kazandığı üniversiteye kaydettirip Adana'ya döndüğü öğrenildi.

ACILI BABA: KİMSEYE VERECEK BİR MESAJIM YOK

Şehit İlhanlı'nın babası İzzet İlhanlı (75), bir oğlunun Bursa'da astsubay olduğunu, şehit olan oğlununsa 6 yıldır Adana'da görev yaptığını belirterek "Kimseye verecek bir mesajım yok hem versem ne olacak ki? Dinleyen yok, halimizi soran, bilen yok. Vatan sağolsun demekle iş bitmiyor. Vatan bizim vatanımız ama böyle vatan kurtulmaz. Her gün şehit her gün şehit. Allah herkesin çocuğunu korusun" dedi.

VALİ: EN KATI CEVAP VERİLECEKTİR

Komiser yardımcısı Süleyman Çakır'ın cenaze töreninde ise babası Ali Çakır oğlunun görevini yaparken hayatını kaybettiğini belirterek taziyeye gelenlere "Vatan sağolsun" dedi. Sinir krizi geçiren anne Meryem Çakır'ı ise polis memurları teselli etti. Çakır'ın evli ve 2 çocuk sahibi olduğu belirtildi.

Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, "En kısa sürede bu saldırıyı yapanları yakalama ümidi içindeyiz. Polis teşkilatımıza, ülkemize, şehrimize başsağlığı diliyoruz. Hukuk kuralları içerisinde en katı biçimde cevap verilecektir" dedi. Vali Büyük'ün konuşmasının ardından bir vatandaş, çözüm sürecini eleştirerek "Vali buzdolabındakiler ne oldu? Ne zaman buzdolabından çıkacak?" diye bağırdı.

ACILI TEYZE: CANIMIZI YAKANLARIN CANI YANSIN

Törende şehit polis Süleyman Çakır'ın teyzesi Özgül Ateş ise "Canımızı yakanların canı yansın, asılsınlar. Barış diyordunuz, hani barış. Bizimkiler ölüyor, size bir şey olmuyor. Beni de yargılarsınız yarın. Polisimiz, askerlerimizden ne istiyorsunuz? Bu polisler ile askerler sizi koruyor. Kurban olayım, polislerimize, askerlerimize. Sorulacak bunun hesabı" diye tepkisini dile getirdi. İl Müftüsü Arif Gökçe'nin şehitler için dua ettirmesinin ardından şehit polis memuru Bircan İlhanlı'nın cenazesi Kozan İlçesi'nde, Süleyman Çakır'ın cenazesi ise Ceyhan İlçesi'nde toprağa verildi.

Kızını Okutmak İçin Emekli Olmayan Polis, Şehit Oldu

Son Dakika Güncel Kızını Okutmak İçin Emekli Olmayan Polis, Şehit Oldu - Son Dakika

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.


Advertisement