Kızını Taciz Eden Komşusunu Öldüren Baba, Hapis Yatmayacak - Son Dakika
3.Sayfa

Kızını Taciz Eden Komşusunu Öldüren Baba, Hapis Yatmayacak

10 yaşındaki kızını taciz eden 55 yaşındaki komşusunu öldüren baba, müebbet istemiyle yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılınca tahliye edildi.

16.01.2018 09:52  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde, oturdukları apartmanın asansörünün önünde, komşusunun kızı Y.A.'ya (10) arkasından sarılarak cinsel istismarda bulunan ve bu davranışı güvenlik kamerası tarafından da kaydedilen Erol T. (55), küçük kızın babası B.A. (36) tarafından tek bıçak darbesiyle öldürülmüştü.

TAHLİYE EDİLDİ

Tutuklanıp hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan B.A., 'kastın aşılması suretiyle öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi. İtiraz edilmeyen karar, kesinleşti.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILMIŞTI

B.A. hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savunmasında kızlarına tacizde bulunan Erol T.'nin 3 oğlu bulunduğunu, bu yüzden kendilerine yönelebilecek bir saldırı olasılığına karşı, tedbir amaçlı olarak yanına bir ekmek bıçağı aldığını söyleyen B.A., "Kapıyı eşi açtı, daha sonra adının Erol T. olduğunu öğrendiğim kişi geldi. Karşımda 50-60 yaşlarında bir adam gördüm. Sol eli pantolonunun cebindeydi. Sağ elini havaya kaldırıp, 'Ne var lan, ne istiyorsunuz' dedi. Pantolonunun cebinde bir şeyle geldiğini düşünüp elinin olduğu yere doğru bıçağı bir kez salladım. Ardından yanımdakilere 'Yürüyün gidelim' dedim. Öldürme maksadım yoktu. Öyle olsa bıçakla birden fazla vururdum. Öldüğünü de emniyette öğrendim" dedi.

'KAMERA KAYITLARINI İMHA ETMEK İSTEDİ' İDDİASI

Tacize uğrayan küçük Y.A.'nın annesi E.A. da, kızının olayı kendisine anlatmasının ardından yöneticiyle birlikte, apartmandaki güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu bölüme gittiklerinde Erol T.'nin elinde bir nacak ile burada olduğunu gördüklerini anlattı. Kamera kayıtlarını imha etme amacında olduğunu anladıklarını, yöneticinin onu buradan uzaklaştırdığını söyledi. Görüntüleri izlemelerinin ardından eşine haber verdiğini ve birlikte dairesine gittikleri Erol T.'nin, "Ne var lan" diyerek eşine çıkıştığını öne sürdü.

SAVCI SUÇLAMAYI DEĞİŞTİRDİ

Savcı verdiği mütalaada, dava 'kasten adam öldürme' suçundan açılsa da olayın gerçekleşme şeklinden, öldürme kastının olmadığının anlaşıldığını belirtti. Bu yüzden sanığın, 'kastın aşılması suretiyle öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve tahrik indiriminin de en yüksek hadden uygulanmasını talep etti.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ YAPILDI

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, mahkeme başkanının muhalefet şerhine karşın oy çokluğuyla, sanık B.A.'ya 'kastın aşılması suretiyle öldürme' suçundan önce 12 yıl hapis cezası verdi. Sanığın eylemi haksız tahrikin etkisi altında gerçekleştirdiği belirtilerek, ceza 4'te 3 oranında düşürülüp, 3 yıla indirildi. Sanığın yargılama sürecindeki davranışları da dikkate alınıp bir indirim daha yapılarak ceza 2 yıl 6 hapsi indirildi. Ayrıca sanığın tahliyesine karar verildi.

Karar, tarafların temyiz başvurusunda bulunmaması üzerine kesinleşti.

55 yaşındaki sapığın küçük kızı taciz ettiği anlar güvenlik kamerasına böyle yansıdı;

Kızını Taciz Eden Komşusunu Öldüren Baba, Hapis Yatmayacak
Kızını Taciz Eden Komşusunu Öldüren Baba, Hapis Yatmayacak
Kızını Taciz Eden Komşusunu Öldüren Baba, Hapis Yatmayacak

Kızını Taciz Eden Komşusunu Öldüren Baba, Hapis Yatmayacak
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Kızını Taciz Eden Komşusunu Öldüren Baba, Hapis Yatmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı
    01:53 Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerine katılan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerin önüne kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe duyuyor ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtiyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı
    01:38 Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinde aday olan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerde kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe ediyor ve can güvenliğinden endişe duyuyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • Tekirdağ'da Jandarma Ekipleri Şahsın Üzerinde Uyuşturucu Madde Ele Geçirdi
    01:28 Tekirdağ'da Jandarma Ekipleri Şahsın Üzerinde Uyuşturucu Madde Ele Geçirdi

    Tekirdağ'ın Saray ilçesinde devriye görevi yapan Jandarma ekipleri, şüpheli hareketler sergileyen bir şahsın üzerinde yaptıkları aramada 8 gram esrar ve 5 gram metamfetamin isimli sentetik uyuşturucu madde buldu. Gözaltına alınan şüpheli hakkında uyuşturucu madde bulundurma suçundan işlem başlatıldı.

  • İntihar etmek için çıktığı üst geçitten düştü, o onlar kamerada
    01:10 İntihar etmek için çıktığı üst geçitten düştü, o onlar kamerada

    Antalya'nın Alanya ilçesinde intihar teşebbüsü için köprüye çıkan bir kişi, tutunduğu korkuluklarda daha fazla dayanamayıp aşağı düştü. Ağır yaralanan genç, cep telefonları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından hastaneye kaldırılan genç hakkında inceleme başlatıldı.

  • Alanya'da intihar teşebbüsü sırasında genç köprüden düştü
    00:58 Alanya'da intihar teşebbüsü sırasında genç köprüden düştü

    Antalya'nın Alanya ilçesinde intihar teşebbüsü için köprüye çıkan bir kişi, tutunduğu korkuluklarda daha fazla dayanamayarak aşağı düştü. Olay anı cep telefonları tarafından saniye saniye kaydedildi. Ağır yaralanan genç hastaneye kaldırıldı ve olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Edirne'de Şehit aileleri ve Gaziler iftarda bir araya geldi
    00:09 Edirne'de Şehit aileleri ve Gaziler iftarda bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Şehit aileleri ve Gaziler ile iftarda bir araya geldi. Edirne Valiliği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve Gazilerin katılımıyla iftar programı düzenlendi. İftar öncesi masaları dolaşan Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, şehit aileleri ve Gazilerin hatırlarını sordu.

  • Manisa'da pala ve satırlı kavga kamerada
    23:56 Manisa'da pala ve satırlı kavga kamerada

    Manisa'da geçtiğimiz günlerde iki grup arasında çıkan pala ve satırlı kavga, güvenlik kamerası görüntüleriyle ortaya çıktı. İki grup arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.


Advertisement