Kızının Eğitimi İçin Vali'den Yardım İstedi - Son Dakika
Yerel

Kızının Eğitimi İçin Vali'den Yardım İstedi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kendisine mektup yazarak kız çocuğunun eğitim masrafının karşılanması talebinde bulunan hükümlünün evini ziyaret etti.

07.08.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kendisine mektup yazarak kız çocuğunun eğitim masrafının karşılanması talebinde bulunan hükümlünün evini ziyaret etti.

Siverek'te işlediği bir suçtan dolayı 5 yıldan bu yana cezaevinde kalan Hasan Baliman, iki hafta önce Vali Celalettin Güvenç'e mektup yazarak, 8. sınıf öğrencisi olan kızı Seval'in, Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 470 puan aldığını belirtti.

Cezaevinde olmasına karşın öğrenim yaşamını başarıyla sürdüren kızının okuması için elinden geleni yaptığını ifade eden Baliman, ancak maddi durumlarının iyi olmadığını o nedenle hem maddi hem de manevi destek talebinde bulundu.

Bunun üzerine ilçe ziyaretinde Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ile söz konusu ailenin yaşadığı Camikebir Mahallesi'ndeki evini ziyaret eden Vali Güvenç, aile fertleriyle bir süre görüştü.

Çocuklara beraberinde getirdiği giysi ve çeşitli hediyeler veren Vali Güvenç, Seval Baliman ve 2 kardeşinin eğitimlerini sürdürmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonlarından destek verileceğini, ayrıca aileye ayni ve nakdi yardımda bulunulacağını belirtti.

Vali Celalettin Güvenç, Seval Baliman'a babasının yanında olmaması nedeniyle üzülmemesini isteyerek, herhangi bir sıkıntısı olduğunda kendisine cep telefonuyla ulaşabileceğini söyledi.

Seval'e cep telefonu numarasını veren Güvenç, aileye her zaman destek vereceklerini bildirdi.

Muhabir: Şükrü Dolaş/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızının Eğitimi İçin Vali'den Yardım İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement