Kızkalesi'ndeki tesisler bayram tatili dolayısıyla doldu - Son Dakika
Ekonomi

Kızkalesi'ndeki tesisler bayram tatili dolayısıyla doldu

Kızkalesi\'ndeki tesisler bayram tatili dolayısıyla doldu

"Doğu Akdeniz'in incisi" olarak adlandırılan önemli turizm merkezlerinden Mersin'deki Kızkalesi'nde, Kurban Bayramı tatilinde tesislerin büyük ölçüde dolması turizmcilerin yüzünü güldürdü.

17.07.2021 11:10  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Doğu Akdeniz'in incisi" olarak adlandırılan önemli turizm merkezlerinden Mersin'deki Kızkalesi'nde, Kurban Bayramı tatilinde tesislerin büyük ölçüde dolması turizmcilerin yüzünü güldürdü.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Korykos Antik Kenti'nin parçası olan Erdemli ilçesindeki Kızkalesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısındaki düşüş ve aşılama çalışmalarının ardından turizm sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Şezlonglarda sosyal mesafe çalışması yapılan, birçok noktaya dezenfeksiyon üniteleri yerleştirilen, duş, tuvalet ve kıyafet kabinlerinin sayısı arttırılan turizm bölgesinde, bayram tatili için açılan rezervasyonlar da büyük ölçüde doldu.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine, yaz sezonuna çok iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. "Doğu Akdeniz'in incisi"nde yaklaşık 2 bin yatak kapasiteleri olduğunu belirten Çalışkan, "Şu an tamamı doldu. Turizm bölgesindeki kiralık daireler de tamamen doldu. İnsanlar 3-4 gün kalıp gittiğinde yerlerine başkaları geliyor." dedi.

Bayram rezervasyonlarının 9 günlük tatil dolayısıyla yoğun olduğunu ifade eden Çalışkan, "Bayram tatili için hemen hemen kapasitemizin tamamını şimdiden kapattık. Sağ olsun Almanya'dan gelen Türk vatandaşlarımız, İngiltere, İsviçre ve Hollanda'dan gelen yabancı misafirlerimiz rezervasyonlarını aylar öncesinden yaptılar. Onlar da Türkiye'mizi çok özlemişler. Buraya gelirken 'Böyle güzel bir ülke yok, yaşadığınız için ne kadar şanslısınız' diyorlar. Dolayısıyla bayram tatilinde doluluğumuz tam." diye konuştu.

Çalışkan, Doğu Akdeniz kıyılarında müsilaj (deniz salyası) problemi olmamasının tatilcileri mutlu ettiğini anlatarak "Burada müsilaj olmamasından dolayı Çankırı, İstanbul, Yalova, Konya, Gaziantep'ten çok fazla rezervasyon alıyoruz. Üniversitelerle birlikte incelemeler yaptık. Allah'a şükürler olsun burada herhangi bir deniz kirliliği veya deniz salyası yok." değerlendirmesinde bulundu.

Yerel yönetimle iş birliği halinde Kovid-19'a karşı tüm tedbirleri aldıklarını, güvenliği arttırmak için de dernek olarak deniz botları tahsis edip cankurtaranlar görevlendirdiklerini aktaran Çalışkan, tatilcilerin ilgisinden mutlu olduklarını bildirdi.

"Yüzde 90'a vatan doluluk oranıyla ilerliyoruz"

Otel yöneticisi Nur Kaya da 110 oda ve 220 yatak kapasitesiyle tatilcilere hizmet verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Temmuzdan itibaren rezervasyon yoğunluğumuz devam ediyor. Bayram tatili için de talep çok, rezervasyonlarımız çok yoğun ilerliyor. Yüzde 90'a varan doluluk oranıyla ilerliyoruz. Bayramda mutlaka dolacağımıza eminiz. Bayram tatili sonrasından da yine aynı şekilde talebin artacağını düşünüyoruz. Eylül ayında bölgemizdeki otellerimizin doluluk oranı yüz 100 olur. Bu durum, ekim ayının 20'sine kadar devam eder. Ben bu yıl turizm sezonunun ekim ve kasım ayına da sarkacağını düşünüyorum. Gurbetçilerimiz talepleri çok fazla. Yıllık izinlerini genelde bayram ve bayram sonrasına bırakıyorlar. Yerli turistin de buraya talebi fazla. Kızkalesi herkesin bütçesine uygun bir tatil merkezi."

Kızkalesi muhtarı ve bir otelin yöneticisi Murat Kale de Kovid-19 nedeniyle geçen turizm sezonunu kötü geçirdiklerini kaydederek "Bu yıl haziran ayından itibaren belli bir yoğunluğumuz var. Bir otel işletmecisi olarak bayram tatili için rezervasyon alamıyorum, o derece yoğunuz. İnşallah geçen yılın turizm açığını bu sezon işletmeler olarak kapatacağız. Buraya genelde Avrupa ülkelerinden gurbetçilerimiz geliyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kızkalesi'ndeki tesisler bayram tatili dolayısıyla doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement