Kkk Personeline İlişkin Darbe Davası - Son Dakika
Güncel

Kkk Personeline İlişkin Darbe Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

25.07.2017 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Savcılık ifadesinde darbecilerin sıkıyönetim mesajını birliklere gönderdiğini kabul eden ancak hakim karşısında bu beyanlarını kabul etmeyen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cari Harekat ve Komuta Kontrol Daire Başkanı eski Tuğgeneral Adem Boduroğlu, duruşmaya verilen öğle arasının ardından soruları yanıtladı.

Sıkıyönetim mesajlarıyla ilgili savcılık ifadesinde anlattığı bölümler okunan ve "Bunları söylemediyseniz bu kadar uzun paragraf nasıl ifadenize girmiş?" sorusu sorulan Boduroğlu, "Bilmiyorum. Ben böyle bir şey söylemedim." dedi.

İfadesindeki, "Genelkurmay'ın mesajlarını çekmek zorunda kaldım." şeklindeki beyanı da okunan Boduroğlu, bu sözleri de söylemediğini iddia ederek, "Hangi şartlarda nereden geldiğimiz malum, şeker rahatsızlığım nedeniyle üç gün komada kaldım. O anda yanımda bir hanımefendi avukat vardı, kendisini bir daha görmedim. Bu ifadeleri orada söylediğimi hatırlamıyorum." diye konuştu.

Sıkıyönetim mesajlarının birliklere gönderilmesine ilişkin sanıklardan Erhan Caha ile aralarında geçen diyaloglar da ifadesinden okunan Boduroğlu, Caha ile arasında böyle bir konuşma geçmediğini ileri sürdü.

Darbe girişimine katıldığına dair aleyhinde birçok ifade bulunduğu hatırlatılan Boduroğlu, bu kişilerin kendisi hakkında verdiği ifadeleri de kabul etmedi.

Sanık Boduroğlu, "Aleyhinize ifade veren bu kişilerle aranızda bir husumet mi var?" sorusu üzerine, "Bazı kişilerle sürtüşmelerim hep oldu. Görevini yapmayanlar olduğu zaman, gözyaşına bakmadan savunmasını aldığım, hak ettiği cezayı verdiğim isimler olmuştur. O gece harekat merkezinde suçlu birisi lazımdı." şeklinde konuştu.

Sanıklardan, darbe girişimi gecesi vardiya amiri olan eski Albay Atila Tanrıver'in, "Darbe olduğunu biliyordunuz, bizi neden uyarmadınız?" sorusu üzerine Boduroğlu, şunları söyledi:

"Karargaha geliyorum, içeri alınmıyorum. 'Generalim, içeriyi arayın beni tanıyan vardır' diyerek içeri zorla giriyorum. Komutan derdest edilmiş, siz bana bir şey söylemiyorsunuz, anlatmıyorsunuz. Sen zaten inanmışsın darbe yapılacağına. Ben zaten bilsem sizi sopalayarak çıkarırdım. Kiminle işbirliği yapıp emirleri nasıl yayınladın bilmiyorum. Bana 'Komutanım mesaiye gel, anlatacağım' dedin. Üç kere araç istedim göndermedin. Otostopla mesaiye geliyorum, nasıl darbeciyim ben?"

Sanık Boduroğlu, FETÖ üyesi olmadığını, darbe girişimi gecesi kimseye emir vermediğini, eline silah bile almadığını iddia etti. Şeker hastalığı nedeniyle zaman zaman komaya girdiğini belirten Boduroğlu, cezaevi koşullarının uygun bulunmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verilmesini istedi.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kkk Personeline İlişkin Darbe Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement