KKTC 3. Cumhurbaşkanı Veysel Eroğlu Kayseri'de - Son Dakika
Yerel

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Veysel Eroğlu Kayseri'de

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Veysel Eroğlu Kayseri\'de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Veysel Eroğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.

06.05.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Veysel Eroğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Veysel Eroğlu, Yeni Ufuklar Derneği'nin davetlisi olarak Kayseri'ye geldi. İlk olarak Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret eden Eroğlu, aslının Kayserili olduğunu kaydetti. Kayseri'de ki gelişmeleri gördükçe iftihar ettiğini kaydeden Eroğlu, "Benim köküm Kayserili. Dedemin babası Kayseri'den kardeşi ile beraber Kıbrıs'a gelmiş. Ben sık sık atalarımın Kayseri'den geldiğini söylüyorum. Bunu iftiharla söylüyorum. Kayseri'de ki bu gelişmeleri de gördükçe iftihar ediyorum. 4 tane üniversitesi ile sanayisi ile muazzam bir gelişme gösteriyor. Üniversitelerde özellikle hayırsever insanların yapmış olduğu katkıları görmek beni son derece memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, Kayseri ile KKTC arasında 15 milyon dolarlık bir ticaret hacminin bulunduğunu ve bunu daha da geliştirmek için çalıştıklarını belirtti. Vali Düzgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştiren hava indirme tugayı da Kayseri'den gelmişti. Bu güzel bağları ticaret ve turizmle de geliştirmeyi hedefliyoruz. Kayseri ile KKTC arasında yaklaşık 15 milyon dolarlık bir ticaret hacmimiz var ama inşallah bundan sonra bunun daha da artması, hem ticarette hem de turizmde ilişkilerin daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KKTC 3. Cumhurbaşkanı Veysel Eroğlu Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement