KKTC Başbakanı Küçük: Su Bağıyla KKTC'de Yeni Bir Hayat Başlayacak (2) - Son Dakika
Güncel

KKTC Başbakanı Küçük: Su Bağıyla KKTC'de Yeni Bir Hayat Başlayacak (2)

KKTC Başbakanı Küçük: Su Bağıyla KKTC\'de Yeni Bir Hayat Başlayacak (2)

KKTC BAŞBAKANI KÜÇÜK.

15.03.2012 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC BAŞBAKANI KÜÇÜK: SU BAĞIYLA KKTC'DE YENİ BİR HAYAT BAŞLAYACAK (2)

KKTC BAŞBAKANI YÖRSİAD YEMEĞİNDE

Çeşitli temaslar gerçekleştirmek ve yarın başlayacak Akdeniz İş Fırsatları Fuarı'na katılmak üzere Antalya'da bulunan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) onuruna düzenlediği yemeğe katıldı. Porto Bello Otel'de gerçekleştirilen yemeğe Başbakan Küçük, eşi Gülin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile birlikte katıldı. Gecede ayrıca Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cemal Öcal, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve dernek üyesi işadamları yeraldı.

Gecede bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ünverdi, "KKTC'nin gelimiş ülkeler arasında yer alan ve dev adımlarla ilerleyen bir anavatını vardır. ve KKTC çok şanslıdır ki bu anavatan yavru vatanla bölünmez bir parçadır. Et ve tırnak şeklinde ilerliyor. KKTC, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin koruması, teminatı altında güvence içinde, özgür, kendi devletine sahip olarak yaşıyor" diye konuştu.

TURİZMDE RAKAMLAR SEVİNDİRİCİ

Yemeğin onur konuğu KKTC Başbakanı Küçük, işadamları ve sanayicilere adada yatırımları özendirmek için büyük gayret ve çalışmalarının bulunduğunu söyledi. KKTC'de öncelikli turizm ve eğitim olduğunu kaydeden Başbakan Küçük, "Otel kapasitelerimiz bakımından henüz hedeflere ulaştığımızı söylemek mümkün değil" dedi. KKTC ekonomisinin izolasyanlar ve ambargolar altında ilerlediğine dikkat çeken Başbakan Küçük, katettikleri gelişimin 'anavatan' Türkiye'nin kendilerine verdiği imkanlar çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Turizmde Kuzey Kıbrıs'ın 20 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu fakat hedeflerini 40 bin olduğunu kaydeden Başbakan İrsen Küçük, "İnşa halinde olan oteller vardır. Bu yıl da devreye girmesini beklediğimiz tesisler vardır. Yeterli olduğunu söylemek mümkün değil" dedi.

Adanın 2009 yılında 700 milyon dolar olan turizm gelirinin 2011 yılında 750-800 milyon dolar arasında gerçekleştiğini kaydeden Başbakan Küçük, "Hükümet olarak koyduğumuz hedeflere şimdiden yapılan rezervasyon ve gelen taleplerle 2012'nin daha iyi bir yıl olacağını görmekteyiz" diye konuştu.

'KKTC DE YILDIZ OLACAKTIR'

Türk halkının artık kabuğunu kırdığını, gelişen ekonomisiyle kimsenin Türkiye'yi engellemesinin mümkün olmadığını belirten Başbakan Küçük konuşmasında şunlara yer verdi: "Bu bakımdan da sizlerle gurur duyuyoruz. Biz bu kalkınmayı daha özlüyoruz, bu kalkınma bizim de hakkımızdır. Büyük bir mücadele içinden çıktık. 1974 yılına kadar adanın toprağı içinde sadece yüzde 3'lük bir kısıma hapsedilmiş bir Tük toplumu vardı. Ama teslim olmadı, yılmadı. Mutlu Barış Harekatıyla topraklarımızı sonuna kadar savunduk ve bugünkü KKTC'yi kurduk kardeşlerim. Cumhuriyeti sizlerle birlikte yaşatacağız. Bize her türlü katkıyı veriyorsunuz. Hükümetler arası ilişkiler en yüksek düzeydedir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi her türlü imkanı vermektidir. Halkımızın kalkınmasını daha çok iş bulabilmesini, sağlanmasını istiyoruz."

Adada, Güney Kıbrıs'ın ekonomisinin Yunanistan'la beraber çökmek üzere olduğunu belirten Başbakan Küçük, "Nasıl anavatan Türkiye dünyada yükselen bir yıldız olmuşsa KKTC de sizin sayenizde yıldız olması gerekir" dedi.

ERCAN HAVAALANI ÖZELLEŞTİRMESİ

Hükümet olarak özelleştirme çalışmalarına ara vermeden devam ettikleri bu çerçevede gerekli yasal düzenlemelerin gerçekleştirildiğini kaydeden Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs Türk Petrolleri'nin özelleştirilmesinin ardından yakın bir zamanda Ercan Havaalanı'nın özelleştirme ihalesine çıkacaklarını kaydetti. Özelleştirme sonunda Ercan Havaalanı'nın kapasitesinin 2 milyon 500 bin kişiden 5 milyona çıkacağını belirten Başbakan Küçük, süreçle ilgili şu bilgileri verdi; "Özelleştirme sonrasında Ercan Havaalanı, 8 körüklü terminal, iki apron ve kısa olan apronun 3 bin 200 metreye çıkartılıp en büyük uçakların inmesine uygun hale getirilecek. Türkiye Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile aramızda yapılan çalışmalar sonucunda şartname hazırlanmıştır. İhalelere yüzde 10 en az yerli işadamı katılsın istedik. Türkiyeli iş adamlarını katılmasını bekliyoruz. Tek başına bizim işadamlarımızın bu ihaleye katılmaya yeterli değildir. Onun için amacımız yüzde 10'la sizin deneyimlerinize sahip olması, bizim yerli işadamlarınızın da bu çalışmalar içine girmesini sağlakmaktır."

Konuşmaların ardından YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, KKTC Başbakanı İrsen Küçük'e teşekkür plaketi takdim etti. - Antalya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC Başbakanı Küçük: Su Bağıyla KKTC'de Yeni Bir Hayat Başlayacak (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement