KKTC Başbakanı Özgürgün, Bakan Ağbal'ı Kabul Etti - Son Dakika
Ekonomi

KKTC Başbakanı Özgürgün, Bakan Ağbal'ı Kabul Etti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Lefkoşa’da KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü.

16.08.2017 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Lefkoşa'da KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, E-Vergi Otomasyon Sistemi'nin açılış töreni için KKTC'ye gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı kabul etti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, KKTC'ye Gelir ve Vergi Dairesi'nin E-Vergi Otomasyon Sistemi'nin açılış töreni için geldiklerini belirterek, Maliye Bakanlığı ile Vergi Dairesi'nde hayata geçecek projenin vatandaşa önemli hizmetler sunacağını kaydetti. Vatandaşların Vergi Dairesi'nden hizmet alırken otomasyonun getirdiği imkanlardan yararlanacağını ifade eden Ağbal, kurulan sistemin iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini artıracağını söyledi. Ağbal, proje kapsamında Türkiye Gelir İdaresi uygulamalarındaki birçok otomasyonun da KKTC'ye geleceğini belirtti.

"İki ülke arasındaki işbirliğini daha da artıracak"

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün de, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı KKTC'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Türkiye ve KKTC Maliye Bakanlıklarının geliştirdiği işbirliğinin iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini daha da artıracağını kaydetti.

Özgürgün, şunları söyledi:

"Anavatan Türkiye ile her alanda mali işbirliği protokolü çerçevesinde birçok alanda bu tip projeleri geliştirip hayata geçirmekteyiz. İşbirliği; mali, ekonomik, altyapısal ve belediyelerin imar projelerinde birçok alanda tezahür ediyor. Ekonomik ve mali işbirliği protokolünü de sağlıklı bir şekilde yürümektedir." - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi KKTC Başbakanı Özgürgün, Bakan Ağbal'ı Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.

  • Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti
    10:57 Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti

    Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti olan çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti olmaya devam ediyor. Adıyamanlılar tarafından evlerde hazırlanan çiğ köfte, son yıllarda bu alanda üretim yapan işletmelerin artmasıyla yurdun dört bir yanında tüketilmeye başlandı. Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, çiğ köftenin sektör haline geldiğini belirtti. İftar sofralarında sık sık yer alan çiğ köfte, Türkiye'nin tüm illerine gönderilip tüketiciye taze şekilde sunuluyor.

  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.


Advertisement