KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yetkililerini Kabul Etti - Son Dakika
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yetkililerini Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yetkililerini Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti yetkililerini kabul etti.

25.06.2012 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti yetkililerini kabul etti. Kabulde konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, KKTC'de de Yeşilay Cemiyeti temsilciliği açmak istediklerini söyledi.

Yeşilay Cemiyeti ile ilgili bilgiler veren ve bağımlılıkla mücadele konusundaki faaliyetlerini anlatan Balcı, uluslararası açılımları da olduğunu ve 26 büyük kuruluşun üyeliğine talip olduklarını anlattı. Türkiye'nin Yeşilay'a ihtiyacı olduğunu dile getiren Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, KKTC'de de Yeşilay Temsilciliği açmak konusunda Başbakan İrsen Küçük ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile de görüşeceklerini ifade etti.

KKTC'yi Türkiye'den ayrı bir yer olarak düşünmediklerini vatanları olduğunu dile getiren Balcı, bu nedenle KKTC'de olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Yeşilay Cemiyeti yetkilileri ile görüşüp tanışmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Yeşilay çalışanlarının görev bildikleri hususların insanlık için çok önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, bağımlılığın insanların geleceğini kararttığını, toplumları erittiğini söyledi. Bu konuda mücadele etme kararlılığıyla yola çıkmış olmalarının insanların geleceğini kurtarma yönünde de atılmış bir adım olduğunu kaydeden Eroğlu, bu adımların daha fazla olması ve daha fazla yarar sağlayacak biçimde şekil almasının önemini vurguladı.

KKTC'de bazı alışkanlıkların yayılmış durumdan olduğunu, polis ve derneklerin çalışmalarına rağmen bunun tamamen önüne geçilemediğini anlatan Eroğlu, insan sağlığına zararları biliniyor olmasına rağmen bu işlerden gelir elde edenlerin gençleri ve çocukları zehirlemeye devam ettiğini söyledi.

Yeşilay'ın çok önemli, hayati bir görev üstlendiğini de belirten Eroğlu, KKTC'deki çalışmalarında başarılar diledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yetkililerini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement