KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekteri Özel Temsilcisi Jane Lute ile görüştü - Son Dakika
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekteri Özel Temsilcisi Jane Lute ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekteri Özel Temsilcisi Jane Lute ile görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres'in Danışmanı Jane Holl Lute ile görüştü.

01.12.2020 14:43  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres'in Danışmanı Jane Holl Lute ile görüştü.

Ersin Tatar, KKTC Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından Kıbrıs sorunu için görevlendirilen özel temsilci Jane Lute'u kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen görüşme saat TSİ 12.30'da başladı. İki liderin görüşmeleri arasında Kıbrıs sorunu, Doğu Akdeniz'deki enerji çalışamalarıın yer aldığı ifade edildi.  KKTC'ye önceki akşam gelen Lute, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile saat 19.00'da bir araya gelecek, yarın ise Yunan hükümet yetkilileriyle görüşmek üzere Atina ve ardından da New York'a gidecek. Lute'un Ankara programının ise henüz netleşmediği belirtildi.Öte yandan Kıbrıs Türk Barış Derneği, Lute'un Cumhurbaşkanlığı'na gidişindeki güzergahta, Lefkoşa'daki Ledra Palace ışıklarında 'Federal Kıbrıs Şimdi', 'Adım adım barışa'  yazılı pankart açtı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekteri Özel Temsilcisi Jane Lute ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.

  • 3 yıl önce evlenmişlerdi! Yapışık ikizlerin düğününden kareler ortaya çıktı
    15:07 3 yıl önce evlenmişlerdi! Yapışık ikizlerin düğününden kareler ortaya çıktı

    Yapışık ikizler Abby ve Brittany Hensel, 2021 yılında ABD'li bir gazi ile evlenmişti. Çocuk sahibi olmak isteyen ikizler ve eşinin düğünde çekilen kareleri ise yıllar sonra ortaya çıktı.


Advertisement