KKTC'de "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı" - Son Dakika
Güncel

KKTC'de "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs'ın Osmanlılar tarafından fethinin 446'ncı yıl dönümü olan "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı" törenlerle kutlandı.

01.08.2017 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs'ın Osmanlılar tarafından fethinin 446'ncı yıl dönümü olan "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı" törenlerle kutlandı.

Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı milletvekilleri, askeri yetkililer, muharip derneklerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tümgeneral Yıldırım'ın tören birliklerini selamlamasının ardından başlayan törende, GKK ve Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği adına anıta çelenkler bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından Tümgeneral Yıldırım anıt özel defterini imzaladı.

Yılmaz Yıldırım, anıt özel defterine şunları yazdı:

"Büyük Önder Atatürk, Kıbrıs'ın fethinin 446'ncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının 41'inci kuruluş yıl dönümünde bir kez daha huzurunuzda olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Uzun yıllar baskı ve zulme maruz kalan Kıbrıs Türk halkı, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi sonucunda haklı davasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırmış, anavatan Türkiye ile birlikte ilke ve inkılaplarının yorulmaz takipçisi olarak kurmuş olduğu Cumhuriyeti daha da ileriye götürmektedir. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olarak bizler de dün olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türk'ünün esenliğini ve mutluluğunu sağlayan barışı korumanın teminatı olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan topraklarının korunması uğruna mücadele eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ve mücahitlerimize uzun ömürler diliyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Törenlerin ardından Girne Boğazköy'den başlayarak Mücahitler Derneği önünde tamamlanan 16 kilometrelik Mukavemet Yol Koşusu'nun ödül töreni düzenlendi.

Koşuda dereceye girenlere ödülleri, Tümgeneral Yıldırım ve bazı milletvekillerinin katıldığı törenle takdim edildi.

GKK Tümgeneral Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, zulüm ve baskı altında yaşayan Ada halkını huzura kavuşturmak için Osmanlı İmparatorluğu'nun 1571'de Kıbrıs'ı fethettiğini anımsatarak, Kıbrıs'ta barış ve hoşgörü ortamının 300 yıl devam ettiğini, 1 Ağustos 1571'in Ada'nın Osmanlı topraklarına dahil edilmesinin yanında, Ada insanları için daha iyi bir geleceğin başlangıcı olduğunu dile getirdi.

GKK, "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı" nedeniyle Girne Boğazköy'deki karargah bahçesinde bir resepsiyon düzenleyecek.

KKTC\'de "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de '1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı
    12:49 İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Türkiye'nin ilk resmi spotter alanını 2021 yılında faaliyete geçirdi. Spotter alanı, uçak fotoğrafçılarının seyir terasında çekim yapabileceği bir noktada bulunuyor. İlgilenenler, başvurularını internet üzerinden yaparak alana giriş yapabilecekler.

  • Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    12:48 Bucak'ta otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Selim Tüzün'ün kullandığı otomobil ile bir yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, otobüsün sürücüsü jandarma karakoluna götürüldü. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

  • Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek
    12:45 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek

    Bu yıl 59.'su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim'de hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan'da Didim Akbük yolu ile merkezdeki birçok cadde trafiğe kapatılacak. Tur kapsamında bisikletçiler Bodrum-Kuşadası etabı Didim'e de uğrayacak ve tur canlı olarak yayınlanacak.

  • Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı
    12:45 Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı

    Beşiktaş, gelecek sezon kadro yapılanması için çalışmalarına devam ederken, genç oyuncu Berkay Vardar ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Beşiktaş altyapısından yetişen Vardar, geçtiğimiz sezonu Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'de kiralık olarak geçirdi.

  • 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı
    12:44 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı

    Ankara'da 5 Nisan tarihinde meydana gelen 'Nitelikli Yağma ve Kasten Yaralama' olayında, 2 kişiyi yaralayarak cep telefonu ve 7 bin lira gasp eden 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler
    12:44 Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bölge'de hayata geçirilen yeni yatırım ve projeler hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmaların Serbest Bölge'nin cazibesini artırdığını belirten Palancıoğlu, yatırımların devam edeceğini vurguladı.


Advertisement