Kktc?de 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Tören ve Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kktc?de 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

Kktc?de 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

KKTC'de 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı tören ve etkinliklerle kutlandıAli RuhluelLefkoşa 1 Ağustos, (DHA)- KKTC'de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşunun 40'ıncı, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın kuruluşunun 58'inci ve Kıbrıs'ın Türkler tarafından fethinin 445'inci yıldönümü nedeniyle bugün Başkent Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

01.08.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'de 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı tören ve etkinliklerle kutlandı

Ali RuhluelLefkoşa 1 Ağustos, (DHA)- KKTC'de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşunun 40'ıncı, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın kuruluşunun 58'inci ve Kıbrıs'ın Türkler tarafından fethinin 445'inci yıldönümü nedeniyle bugün Başkent Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, bazı milletvekilleri, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve muharip derneklerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. GKK Komutanı Erhan Uzun'un tören birliklerini selamlamasının ardından başlayan törende ilk olarak GKK ve TMT Mücahitler Derneği adına anıta çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından GKK Komutanı Erhan Uzun anıt özel defterini imzaladı.

UZUN 'Vazifemizi En İyi Şekilde Yapma Azmindeyiz'

Uzun, anıt özel defterinde şu ifadelere yer verdi

'Aziz Atatürk,

Kıbrıs'ın fethinin 445'inci, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın 58'inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın 40'ıncı kuruluş yıl dönümünde huzurunuzda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Kıbrıs Türk halkı 42 yıl önce göstermiş olduğu var oluş mücadelesini nesilden nesile aktarmakta, anavatan Türkiye ile birlikte ilke ve inkılaplarının yorulmaz takipçisi olarak çok kıymetli şehit ve gazilerinin kurduğu Cumhuriyeti ileriye götürmektedir. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olarak bizler, Kıbrıs Türk halkının manevi desteğiyle Anayasa'da belirtilen görev ve sorumluluk bilinci içerisinde vazifemizi en iyi şekilde yapma azim ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.?

Ardından Piyade Binbaşı Esat Çağlar günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kıbrıs'ın Osmanlı tarafından fethi, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın kuruluşu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşu hakkında bilgi veren Çağlar, 'Türk ulusunun bağımsızlık aşkından aldığı güçle, zor koşullar ve imkansızlıklar içinde milli mücadelesini başarıya ulaştıran Kıbrıs Türkü'nün bağrından çıkan GKK kendisine verilen görevin bilinci içerisinde TMT'den devraldığı bayrağı daima yükseklerde tutacaktır' dedi. Geçmişin acı tecrübelerinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Çağlar, vatanları uğruna şehit ve gazi mertebesine erenlere minnet ve şükranlarını iletti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kktc?de 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Tören ve Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement