KKTC'de Acil Durum: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Acil Durum: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, aşırı yağış nedeniyle vatandaşları zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyardı. Yaşanan sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti.

06.12.2018 10:15  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC genelinde iki gündür etkili olan fırtına ve yağmurun şiddetlenmesiyle bazı yerlerde görüş mesafesi beş metreye kadar düştü.

Girne'de şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle bazı otel, işyeri ve evleri su bastı. Meteoroloji Müdürlüğü de fırtına ve yağışın yarın etkisini artıracağını belirterek halka dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

KKTC'de Acil Durum: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın

"ŞALTERLERİ KAPATIN, EVDEN ÇIKMAYIN"

KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi halka dikkatli olmaları çağrısında bulunarak şu duyuruda bulundu: "Sel- su baskını olması halinde evlerinde elektrikli cihaz kullanılmaması, elektrik şalterlerinin derhal kapatılması gerekiyor. Vatandaşların, zorunlu olmadıkça evlerden ayrılmaması, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması; trafiğe çıkılması halinde trafikte araçları ile risk teşkil edebilecek su veya çamur birikintilerine girilmemesi gerekiyor"

KKTC'de Acil Durum: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın

ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Bu arada Girne-Lefkoşa, Girne- Dikmen ve Güzelyurt-Kalkanlı kara yolları şiddetli yağış nedeniyle ulaşıma kapandı. Birçok bölgeye enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı elektrik verilemiyor.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklama ile okulların kötü hava şartları nedeniyle tatil edildiğini duyurdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü de; yaptığı açıklamada eğitime bir gün ara verdiklerini bildirdi.

KKTC'de Acil Durum: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın
KKTC\'de Acil Durum: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Acil Durum: Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • sarp: adamların ülkesini de bozduk. Rahat bırakın bari orası yobazlaşmasın. 2 9 Yanıtla Ss: Ne boş bi varlıksın sen 2 1 DaDaş25: Mal davar adamların asgari ücreti türkiyedekinin iki katı ve türkiye tarafından ödeniyor vergi ödemiyorlar araba benzin elektronik ucuz hastanede doktorlar bile öğlene kadar çalışıyor öğlenden sonra acil bakıyor nöbetçi eczane gece 12 ye kadar açık adamların çalışma standartları bizden kolay ve bizden daha çok kazanıyorlar, şimdi biz orayı bozduk öyle mi ? Sarp kardeşim senden baltaya Sap olmaz 1 2
  • mustafa: sarp o ülke bizim vatan parçamız sen ülkenin parçasızın.maaşlarını bile TÜRKİYE ödüyor. 2 4 Yanıtla
  • İsmail bilir: Halen turkiyeye suclama yapmamislarmi sizin yuzunuzden diye hayret.. 1 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: ARABALARA YATIRIM KÖTÜ YATIRIM ..SEL FELAKET SENİ ARABA ALMAYA ZORLAR ..KÜRESEL ISINMA GEÇMİŞ OLSUN.. 1 0 Yanıtla
  • sultan vahdettin: geçmiş olsun 1 0 Yanıtla
  • TEĞMEN ENVER PAŞA: ne diyon kardeş sen küresel flan filan 0 0 Yanıtla
  • Beyinsiz : Aynen KKTC ye karışmasak iyi olur her türlü bitikliği götürüyoruz Türkiyeye benzemesin bencede 0 0 Yanıtla

Advertisement